DGS başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM - Dikey Geçiş Sınavı DGS başvuru kılavuzu 2022 yayımlandı mı? DGS başvuru 2022 ne zaman?

DGS başvuru 2022 ne zaman? DGS başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM - Dikey Geçiş Sınavı DGS başvuru kılavuzu 2022 yayımlandı mı sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. Dikey Geçiş Sınavı için ÖSYM'den tarih bilgisi geldi ve heyecan daha da arttı, başvuru işlemlerini halletmek isteyenler DGS başvurularının nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. İşte tüm bilgiler...

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2022, 09:26 Güncelleme 13 Mayıs 2022, 09:27
DGS başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM - Dikey Geçiş Sınavı DGS başvuru kılavuzu 2022 yayımlandı mı? DGS başvuru 2022 ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Akşam saatlerinde yoğun bir şekilde DGS başvuru 2022 ne zaman? DGS başvuru ücreti ne kadar sorularının yanıtları araştırılıyor. Önlisans eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyenlerin katıldığı Dikey Geçiş Sınavı ÖSYM tarafından düzenleniyor. 2022 yılı sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ederken başvuru tarihi ve işlemlerine dair bilgiler merak edilmeye başlandı. Peki DGS başvuru kılavuzu 2022 yayımlandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır?

DGS BAŞVURU 2022 NE ZAMAN?

DSG başvurusu 2022 yılında 13 Mayıs tarihinde başlayacak. DGS başvuru kılavuzu içerisinde yer alan bilgiler doğrultusunda adaylar işlemlerini gerçekleştirecekler. DGS başvuruları 13 Mayıs tarihinde başlayacak ve 23 Mayıs'ta sona erecek. DGS sınavı 3 Temmuz'da yapılacak.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR 2022?

DGS 2022 başvuru ücreti yayımlanacak olan kılavuz ile açıklanacak. Geçtiğimiz yıl DGS başvuru ücreti 150,00 TL olmuştu.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir. Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra süresi içinde sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.
DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.
Her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.
2020-DGS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2021-DGS'de ÖBP'leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır. 2021-DGS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2022-DGS'de ilgili ÖBP'leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır.