ATA AÖF ara sınav giriş belgesi nasıl alınır? AÖF sınav yerleri açıklandı mı, belli oldu mu? Sınavlar online mi, yüz yüze mi yapılacak?

ATA AÖF ara sınav giriş belgesi nasıl alınır? AÖF sınav yerleri açıklandı mı, belli oldu mu? Sınavlar online mi, yüz yüze mi yapılacak? soruları gündemde yer alıyor. Eğitimlerini uzaktan alan binlerce öğrenci için bir süredir heyecan doruktaydı. İlk ara sınav tarihleri belli oldu. Öğrenciler sınav giriş belgelerinin yayınlanmasını bekliyordu. Güzel haber geldi. İşte AÖF 2021-2022 sınav takvimi ve giriş belgeleri hakkında detaylar...

Giriş Tarihi 16 Kasım 2021, 11:38 Güncelleme 16 Kasım 2021, 11:49
ATA AÖF ara sınav giriş belgesi nasıl alınır? AÖF sınav yerleri açıklandı mı, belli oldu mu? Sınavlar online mi, yüz yüze mi yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) ara sınav giriş belgeleri ile ilgili son dakika açıklama geldi. 2021- 2022 eğitim öğretim yılında AÖF'te okuyan binlerce öğrenci vize sınavlarını bekliyor. Sınav giriş belgeleri hakkında açıklama yapıldı. Peki; ATA AÖF ara sınav giriş belgesi nasıl alınır? AÖF sınav yerleri açıklandı mı, belli oldu mu? AÖF sınavları online mi, yüz yüze mi olacak?

ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI MI?

Son dakika haberine göre ATA AÖF sınav giriş belgeleri yayınlandı.

ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL, NEREDEN ALINIR?

ATA AÖF öğrencileri ara sınavlarına girecekleri binaları gösteren giriş belgesine obs.atauni.edu.tr adresinden ulaşabilecek.

AÖF SINAVLARI ONLİNE Mİ, YÜZ YÜZE Mİ?

AÖF vize sınavları online olmayacak. Öğrencilerin sınavlarını yüz yüze olmalarına karar verildi.

2021-2022 AÖF SINAV TARİHLERİ!

Güz dönemi yarıyıl sonu (final) sınavları 25-26 Aralık 2021 tarihlerinde,

Güz dönemi bütünleme sınavı 05-06 Şubat 2022 tarihlerinde,

Bahar yarıyılı ara sınavları 09-10 Nisan 2022 tarihlerinde,

Bahar yarıyılı final sınavları 28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde

2021-2022 yılı mezuniyet üç ders sınavları 07 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ATA AÖF MEZUNİYET VE DİPLOMA NASIL ALINIR?

Kayıtlı olduğu ön lisans programında en az 120 AKTS kredilik, ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO'su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ön lisans diploması verilir.

Kayıtlı olduğu lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO'su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans diploması verilir.

Öğrencilere diploma ile birlikte sahip oldukları derece ve derecenin düzeyi, içeriği ve işlevi hakkında ayrıntılı bilgi içeren diploma eki verilir.

Lisans programının ilk dört yarıyılından en az 120 AKTS kredilik ders alarak başarılı olan ve AGNO'su 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler programdan kaydını sildirmek koşuluyla ön lisans diploması alabilirler.

Dönem not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi sayılırlar. Ancak FF notu olan veya disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi sayılmazlar.

AGNO'ları 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar. Ancak, disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen AGNO'yu sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi olarak mezun olmazlar.