Arınç: Bu üniversite ile gurur duyun

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Celal Bayar Üniversitesi Öğrenci Konseyi'ni kabul etti.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Arınç: Bu üniversite ile gurur duyun
Başbakanlık Merkez Bina toplantı salonunda, öğrencilerle biraraya gelen Arınç, öğrencilerle tek tek tokalaştı, bir süre sohbet etti.

Celal Bayar Üniversitesi'nin, 1992'de kurulduğunu anımsatan Arınç, öğrenci sayısının 30 bini bulduğunu söyledi. Fırsat buldukça üniversitenin etkinliklerine katıldığını anlatan Arınç, ''Manisa, Celal Bayar Üniversitesi ile gurur duyuyor, duymalı'' dedi.

Öğrencilerin kentte daha etkin ve kalıcı olmaları gerektiğini, ancak bunun çeşitli sebeplerle mümkün olamadığını ifade eden Arınç, ''Amacımız, yeni yurtlar, yeni sosyal alanlarla, öğrencilerimizin gidiş gelişlerini biraz daha kolaylaştırarak, Manisa ile üniversitenin bütünleşmesini sağlamak'' diye konuştu.

Üniversite bünyesinde 2 yeni fakülte kurulduğunu, yeni birkaç fakültenin daha kurulması yönünde çalışmalar olduğunu anımsatan Arınç, buna destek verdiklerini kaydetti. Bülent Arınç, ''İnşallah çok güçlü üniversitelerden birisi olarak Celal Bayar'ı göreceğiz'' dedi.

Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Genç, öğrencilerin yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi verdi. ''Maalesef üniversite Manisa'ya alışamadı, Manisa üniversiteye alışamadı. Bütünleşme sağlanamadı'' diyen Genç, 20 yıllık üniversitenin yalnızca 5 fakültesinin bulunmasının yeterli olmadığını söyledi.

Genellikle ilçedeki fakültelerden merkeze ulaşım konusunda sorun yaşadıklarını anlatan Genç, yurt sayısının artırılmasını, mevcut yurtlardaki imkanların iyileştirilmesini istedi.

Manisa'da öğrenciler için sosyal alanların da yetersiz olduğunu belirten Genç, öğrencilerin büyük çoğunluğunun İzmir'den gelip gittiğini, bu nedenle kente katkıları olmadığını ifade etti.

Genç, Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri olarak yeni anayasa yapım sürecine katkı sağlamayı istediklerini de dile getirerek, verilecek her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Kabulde, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Uğur Aydemir de bulundu.
Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler