AÖL sınav giriş belgesi çıktı alma ekranı! 2019 açık lise 3. dönem sınavı ne zaman, saat kaçta?

AÖL 3. dönem sınavı için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan AÖL 3. dönem sınavının giriş belgeleri geçtiğimiz gün yayınlanmıştı. Şimdi sıra sınav aşamasında. Peki, AÖL sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır? 2019 açık lise 3. dönem sınavı ne zaman, saat kaçta?

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2019, 12:52 Güncelleme 06 Temmuz 2019, 10:03
AÖL sınav giriş belgesi çıktı alma ekranı! 2019 açık lise 3. dönem sınavı ne zaman, saat kaçta?

İÇİNDEKİLER

AÖL 3. dönem sınav giriş belgesi yayınlandı. Sınava nerede gireceklerini merak eden öğrenciler, AÖL'ün öğrenci girişi sayfası üzerinden sınava girecekleri yer bilgisini öğrenebilecekler. Sınav için geri sayım başlarken, öğrencilerin sınava katılabilmeleri için sınav giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Peki, AÖL sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır? 2019 açık lise 3. dönem sınavı ne zaman, saat kaçta? İşte konu ile ilgili detaylar...

AÖL 3. DÖNEM SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

AÖL 3. dönem sınav giriş yerinizi öğrenmek için, öğrenci numaranız ve şifreniz ile AÖL Bilgi Yönetim Sistemi'ne giererek "Öğrenci GenelBilgiler" başlığı altındaki "Sınav Giriş Belgesi" butonuna tıklayın. Daha sonra gelen ekranda sınava gireceğiniz yerleri görüntüleyebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı, sınav giriş belgesinde yer alan açıklamaların okunması ve bu açıklamalar doğrultusunda hareket edilmesi öğrencilerin yararına olacağı konusunda uyarıda bulundu.

AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞİ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

AÇIK LİSE SINAVI NE ZAMAN?

AÖL 3. dönem sınavı 6-7 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

6-7 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek AÖL 3. dönem sınavlarının sonuçları 01 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak.

Sınav sonuçları, https://aol.meb.gov.tr/" adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçim işlemlerini yapması zorunludur.

SINAV GÜNÜ YANINIZA ALMANIZ GEREKENLER

* Geçerli fotoğraflı Kimlik Belgesi, Pasaport veya Ehliyet belgelerinden biri.

* Sistem üzerinden alınan Sınava Giriş Belgesi.

* Kurşun kalem ve silgi.

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

* Sınavlar yapıldıktan sonra cevap kağıtları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmaktadır ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi, maddi ve cezai yaptırıma maruz kalmamanız için cevap kağıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. Kopya çekene, kopya çektirene ve kopyaya yardım edene hapis ve para cezası verilmektedir.

* Cevap kağıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım/Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.