AÖL ek sınav sonuçları bomba gibi geldi! İşte sınav sonuçlarına ulaşmanız için beklemeniz gereken tarih!

Açık Öğretim Lisesi ek sınavlarının sonuçları için geri sayım devam ediyor. AÖL ek sınavları 7-8-9 Ekim 2023 tarihlerinde uygulanmıştı.Peki, AÖL ek sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte sınav sonuçlarına ulaşmanız için beklemeniz gereken tarih!

Giriş Tarihi 24 Ekim 2023, 10:16 Güncelleme 24 Ekim 2023, 10:19
AÖL ek sınav sonuçları bomba gibi geldi! İşte sınav sonuçlarına ulaşmanız için beklemeniz gereken tarih!

İÇİNDEKİLER

AÖL sınaları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenleniyor. Bu yıl ek sınavlar Ekim ayında yapıldı. Gözler bir süredir ek sınav sonuçlarında. Değerlendirmelerin tamamlanması ardından AÖL ek sınav sonuçları MEB sonuç ekranından açıklanacak. İşte detaylar...

AÖL EK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 AÖL sınav sonuçları henüz açıklanmadı ancak sonuçların bu hafta içerisinde ilan edilmesi bekleniyor. Açık Öğretim Lisesi sınavları tamamlandıktan sonra sonuçlar 10 gün içerisinde ilan ediliyor.

AÖL EK SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLEBİLECEK?

AÖL ek sınav sonuçları aol.meb.gov.tr adresinden veya AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden sorgulanabilecek. Öğrenci giriş ekranı üzerinden "Güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası veya öğrenci numarası ile şifreyle" sonuç sorgulama işlemi yapılacak.

AÖL SINAVI DEĞERLENDİRMELERİ NASIL YAPILIYOR?

100 tam puan üzerinden değerlendirilen sınavlarda yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemeyecek. Öğrenciler doğru cevapladıkları her soru için 5 puan alacak.Milli Eğitim Bakanlığı ders geçme notu 45 olarak belirlendi.

AÖL SINAVLARI KASIM'DA MI, ARALIK'TA MI YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık lise öğretim sınav tarihlerini açıkladı. Paylaşılan takvime göre sınavlar Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek. AÖL sınav takviminde yer alan 1. dönem sınav oturum bilgileri ise şöyle:

🔶1 Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00,

🔶2. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00,

🔶3. Oturum: 24 Aralık 2023 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00.

AÇIK LİSE SINAVLARI ONLINE MI, YÜZE YÜZE Mİ YAPILACAK?

Açık Öğretim Lisesi sınavlarının uygulanış şekliyle ilgili olarak bu sene Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemeye gitti. Buna göre AÖL sınavları online (çevrimiçi) olarak değil, yüz yüze yapılacak.

BAKAN TEKİN AÇIKLADI

AÖL sınavlarıyla ilgili olarak Bakan Tekin şu açıklamada bulunmuştu:

"Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak."