MEB-AGS ve ÖABT tamamlandı: Sonuçlar 26 Ağustos'ta
MEB-AGS ve ÖABT, 26 Temmuz'da tamamlandı. Adayların sonuçları 26 Ağustos 2026'da ÖSYM tarafından açıklanacak.
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise öğleden sonra saat 14.45'te başladı. ÖABT öğleden sonra saat 14.45'te başladı. Adaylara alanlarına göre 50 soru yöneltildi. Sınav süresi branşa göre 70 veya 90 dakika olarak uygulandı. Oturumlar saat 16.15 itibarıyla tamamlandı.
2026-AGS ve 2026-ÖABT Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları erişime açıldı. (Görsel: AA)
2026-AGS VE 2026-ÖABT TEMEL SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARLARI YAYIMLANDI
26 Temmuz 2026 tarihinde gerçekleştirilen 2026 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (2026-MEB-AGS), 2026 Akademi Giriş Sınavı (2026-AGS) ve 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2026-ÖABT) oturumlarına ilişkin Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları yayımlandı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruya göre, söz konusu sınavlara ait Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının yüzde 10'u adayların erişimine açıldı.
Sınavlara başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde yer alan sınav sorularının tamamına ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden ulaşabilir.
Adaylar, 26 Temmuz 2026 tarihinde saat 20.40'tan itibaren ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle soru kitapçıklarını görüntüleyebilir.
Soru kitapçıklarına erişim, 10 gün süreyle devam edecek. Adayların sınav sorularının tamamına erişebileceği görüntüleme süreci 5 Ağustos 2026 Çarşamba günü saat 23.59'da sona erecek.
2026-AGS VE 2026-ÖABT TEMEL SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARLARI İÇİN TIKLAYINIZ
MEB-AGS saat 12.05'te sona erdi; ÖABT saat 14.45'te başladı. (Görsel: AA)
SINAVA 391 BİN 906 ADAY BAŞVURDU
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, konuya ilişkin açıklamasında, "AGS uygulamasına 391 bin 906 aday başvurdu. Sınava başvuran 1561 engelli aday için uygun sınav koşulları oluşturuldu. Engel durumlarına göre hazırlıklar yapıldı. Sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları sınav ücretinden muaf tutuldu ve bu kapsamda 1616 adaydan sınav başvuru ücreti alınmadı." bilgisini verdi.
AGS için 1031 bina, 17 bin 92 salonun kullanılacağını bildiren Ersoy, hükümlü veya tutuklu olarak bulunan ve sınava başvuran 30 adayın da AGS uygulamasına katılacağını kaydetti.
MEB-AGS saat 12.05'te sona erdi. ÖABT saat 14.45'te başladı ve 16.15'te tamamlandı. (Görsel: AA) (Görsel: AA)
Ceza infaz kurumlarında sınava uygun hale getirilen 20 binanın bu kapsamda kullanılacağını anlatan Ersoy, AGS ve ÖABT'de yaklaşık 100 bin görevlinin yer alacağını belirtti.
ÖABT uygulamasına ise 308 bin 413 adayın başvurduğu bilgisini veren Ersoy, şu ifadeleri kaydetti:
Sınava başvuran 1127 engelli aday için uygun sınav koşulları oluşturuldu, engel durumlarına göre çalışma yapıldı. Sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları sınav ücretinden muaf tutuldu ve bu kapsamda 1283 adaydan sınav başvuru ücreti alınmadı.
MEB-AGS, 81 il ve Lefkoşa dâhil 103 sınav merkezinde gerçekleştirildi; ÖABT aynı merkezlerde saat 14.45'te başladı.
SINAV 854 BİNADA YAPILDI
Ersoy, ÖABT'nin 854 binada ve 14 bin 156 salonda gerçekleştirileceğini bildirdi.
MEB-AGS, 1031 bina ve 17 bin 92 salonda uygulandı.
Ersoy, AGS uygulamasının sözel ve sayısal yetenek, tarih, Türkiye coğrafyası, eğitim bilimleri ve Türk milli eğitim sistemi ile mevzuat (Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, İnsan Hakları Hukuku, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu) konularını kapsayacağını bildirdi.
Öğleden sonra testlerde ise adaylara alanlarına göre sorular yöneltileceğini belirten Ersoy, şunları kaydetti:
Çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan, ülkemizin geleceğini inşa eden öğretmenlerimizin belirlenmesinde önemli bir aşama olan bu sınavın tüm adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Uzun bir hazırlık dönemi geçiren adaylarımızın emeklerinin karşılığını almalarını temenni ediyor, sınava katılan tüm adaylara başarılar diliyorum.
AGS'de adaylara 80 soru için 110 dakika, ÖABT'de ise 50 soru için 70 veya 90 dakika süre vardır.
İLK OTURUM MEB-AGS
MEB-AGS 26 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te başladı ve 12.05'te sona erdi. ÖABT ise saat 14.45'te başladı ve 16.15'te tamamlandı.
2026-AGS VE 2026-ÖABT SINAV GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen 2026 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı'nın (2026-MEB-AGS), 2026 Akademi Giriş Sınavı (2026-AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2026-ÖABT) oturumlarına başvuran adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı.
ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, 26 Temmuz'da uygulanan 2026-AGS ve 2026-ÖABT'ye başvuran adayların bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.
Adayların, sınava girdikleri yer bilgisini gösteren sınav giriş belgesini, "ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.
Kimlik sorunu yaşayan adaylar için nüfus müdürlükleri sınav günü açık.
İLK OTURUM MEB-AGS SAAT 10.15'TE BAŞLADI
MEB-AGS oturumunda adaylara 80 çoktan seçmeli soru yöneltildi.
Sınav için 110 dakika cevaplama süresi verildi.
ÖABT SAAT 16.15'TE TAMAMLANDI
ÖABT saat 14.45'te başladı. Adaylara alanlarına göre 50 soru yöneltildi ve oturum saat 16.15'te tamamlandı.
Sınav giriş belgeleri ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden erişime açıldı.
SINAVDA 100 BİN GÖREVLİ YER ALDI
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, MEB-AGS'ye 391 bin 906 adayın başvurduğunu açıkladı. Sınavlarda engelli adaylar için özel düzenlemeler yapılırken yaklaşık 100 bin görevli görev aldı.
SINAV SONUÇLARI 26 AĞUSTOS'TA
MEB-AGS ve ÖABT sonuç tarihi: 26 Ağustos 2026
Adaylar sonuçlarını ÖSYM üzerinden öğrenebilir.