2020 MEB bilgisi - Takdir-Teşekkür belgeleri nereden alınacak? Karne notu sorgulama

Corona virüs ile mücadeleden dolayı okullarda yüzyüze eğitim sona erdirildi ve 2019-2020 eğitim öğretim yılı 14 Mart’tan bu yana uzaktan eğitim şeklinde sürdürülüyordu. 19 Haziran Cuma günü ise eğitim ve öğretim yılı sona erdi, milyonlarca öğrenci ve velisi karne heyecanı yaşadı. Bu kez okullara giderek karne alınamadı ve online olarak e-okul sistemi üzerinden karne notu sorgulama işlemi yapıldı. Peki 2020 MEB bilgisine göre takdir teşekkür belgeleri nereden alınacak? Bu yıl sınıf geçme nasıl olacak, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) konuyla ilgili nasıl bir açıklama yapıldı?

Giriş Tarihi 22 Haziran 2020, 11:52 Güncelleme 22 Haziran 2020, 11:52
2020 MEB bilgisi - Takdir-Teşekkür belgeleri nereden alınacak? Karne notu sorgulama

İÇİNDEKİLER

MEB karne sorgulama ekranı Cuma gününden bu yana büyük ilgi görüyor ve milyonlarca kişi sorgulama işlemini yapıyor. Hem öğrenciler hem de veliler için giriş sistemi sunan e-okul ile karne notunu görebilmek mümkün. Peki başarılarında dolayı takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanan öğrenciler bu belgelerini nasıl alacak? Sadece çevrimiçi mi görüntüleyebilecek? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 2020 takdir-teşekkür belgeleri nereden alınacak? Sorusu yanıtını buldu.

E-OKUL KARNE NOTU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

TAKDİR-TEŞEKKÜR BELGELERİ NEREDEN ALINACAK?

MEB'ten yapılan açıklamada, İlkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine ve takdir, teşekkür, belgelerine e-Okul üzerinden ulaşabileceklerdir. Lise kademesindeki öğrenciler diplomalarını ve talep etmeleri halinde "takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı" belgelerini belirlenen tarihlerde okullarından alabileceklerdir." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

E OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

SINIF GEÇME NASIL OLACAK?

MEB'in resmi yazısında yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ikinci dönem yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerinin yapılamaması nedeniyle öğrencilerin sınıf geçme işlemlerine ilişkin bilgilere de yer verildi.
Bu kapsamda, mevzuat düzenlemesiyle birinci dönem puanı bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin puanlarının sınıf geçme puanının altında kalıp kalmamasına bakılmaksızın bir üst sınıfa geçmelerine imkan sağlandı.
Ancak ilgili kanun gereği yurt dışında bulunan, sağlık durumu gibi nedenlerle birinci dönem notu bulunmayan öğrencilerin sınıf geçme durumlarına ilişkin de düzenleme yapıldı.
Buna göre, mazeretleri nedeniyle birinci dönem puanı bulunmayan öğrencilere devam edemedikleri eğitim ve öğretim yılına ait derslerden ikinci dönem sonunda sınav yapılamayacağından bu öğrenciler de sınıflarını geçmiş sayılacak.
Velilerin yazılı talepte bulunmaları halinde bu öğrencilerin de sınıf tekrarı yapabilmelerine imkan sağlanacak.