BİLSEM 2. aşama bireysel değerlendirme ne zaman? 2019 MEBBİS BİLSEM bireysel değerlendirme soruları nasıl?

BİLSEM 2. aşama bireysel değerlendirme ne zaman yapılacak sorusu sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra merak edilmeye başlandı. 2019 BİLSEM bireysel değerlendirme soruları nasıl oluyor sorusunun da yanıtı aranıyor. Bilim Sanat Merkezlerine öğrenci seçimi iki aşamadan gerçekleştiriliyor. Birinci aşama olan grup tarama testini başarıyla geçen öğrenciler ikinci aşama olan bireysel değerlendirmeye alınıyorlar. Bu aşamada BİLSEM bireysel değerlendirme sorular nasıl oluyor? Her gruba farklı sorular ve testler uygulanırken aileler soruların ve testlerin nasıl olduğunu merak ediyor. BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2019, 09:19 Güncelleme 20 Nisan 2019, 09:19
BİLSEM 2. aşama bireysel değerlendirme ne zaman? 2019 MEBBİS BİLSEM bireysel değerlendirme soruları nasıl?

İÇİNDEKİLER

BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından BİLSEM 2. aşama ne zaman ve BİLSEM sorular nasıl olacak soruları sınav sonrası sorulmaya başlandı. Bireysel Değerlendirme ve Sonuç Açıklama Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Peki 2019 BİLSEM bireysel değerlendirme sorular nasıl oluyor? İkinci aşamaya girecek adaylar tarafından merak ediliyor. BİLSEM sınavı ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde...

BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı bugün yaptığı duyuruda da belirttiği gibi saat 15.00'te sonuçları erişime açtı.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI SIRADA BİREYSEL DEĞERLENDİRME VAR

Bireysel Değerlendirme ve Sonuç Açıklama Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecektir.

Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarında ayrı ayrı yapılmaktadır. Bireysel değerlendirme aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine yerleşmeye hak kazanacaktır.

BİLSEM SINAVLARI NASIL YAPILIYOR?

2019 BİLSEM 2. aşama bireysel değerlendirme soruları nasıl olacak merakla aranıyor. Peki BİLSEM bireysel değerlendirme ne zaman yapılacak ve Bilsem kayıtları nasıl yapılır ? işte tüm bu soruyların yanıtı:

Bilim Sanat Merkezlerine öğrenci seçimi iki aşamadan gerçekleştiriliyor. Birinci aşama olan grup tarama testini başarıyla geçen öğrenciler ikinci aşama olan bireysel değerlendirmeye alınıyorlar. Bu aşamada öğrencilere farklı zeka testleri uygulanıyor. 2017 yılında, Bilsem seçmelerinde; 1 ve 2. sınıflar için Sak Zeka Ölçeği (ASIS) uygulanırken 3. sınıflar için WNV testi uygulandı. Milli Eğitim Bakanlığının 2018 yılında Bilsem seçmelerinde hangi testi kullanılacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Yapılan açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz. Bilim ve sanat merkezlerine yerleştirme sonuçları, bireysel değerlendirmeler 08 Haziran 2018 tarihinde ülke genelinde tamamlandıktan sonra 20 Haziran 2018 tarihinde meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME TESTLERİ?

BİLSEM Bireysel değerlendirmede öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu zeka testi uygulanıyor.

2015 yılında, bireysel değerlendirme soruları Bilsem seçmelerinde 2, 3 ve 4. sınıf düzeylerinde WNV (Wechsler Zeka Testi) uygulandı.

2016 yılında, Bilsem seçmelerinde; 1 ve 2. sınıflar için Kbit 2 (Kaufman Kısa Zekâ Testi) testi uygulanırken 3 ve 4. sınıflar için WNV testi uygulandı.

2017 yılında, Bilsem seçmelerinde; 1 ve 2. sınıflar için Sak Zeka Ölçeği (ASIS) uygulanırken 3. sınıflar için WNV testi uygulandı.

Milli Eğitim Bakanlığının 2018 yılında Bilsem seçmelerinde hangi testi kullanılacağı konusunda halihazırda bir açıklama yapmadı.

2018 yılında yapılacak bireysel değerlendirmede kullanılmaya aday 3 tane zeka testi bulunmaktadır.

Kbit 2 (Kaufman Kısa Zekâ Testi)
WNV (Wechsler Zeka Testi)
Uygulayıcı eğitimleri tamamlandığı taktirde, Eskişehir Anadolu Üniversitesinin geliştirmiş olduğu "Anadolu-Sak Zeka Ölçeği (ASIS)"

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME SORULARI

Bilim Sanat Merkezlerine öğrenci seçimi iki aşamadan gerçekleştiriliyor. Birinci aşama olan grup tarama testini başarıyla geçen öğrenciler ikinci aşama olan bireysel değerlendirmeye alınıyorlar. Bu aşamada öğrencilere farklı zeka testleri uygulanıyor. Bu sene hangi zeka testinin uygulanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME SORULARI NASIL OLACAK?

Bilim Sanat Merkezlerine Öğrenci seçimi iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşama olan grup tarama testini başarıyla geçen öğrenciler ikinci aşama olan bireysel değerlendirmeye alınıyorlar.

Bireysel değerlendirmede öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu zeka testi uygulanıyor.

2015 yılında, Bilsem seçmelerinde 2, 3 ve 4. sınıf düzeylerinde WNV (Wechsler Zeka Testi) uygulandı.

2016 yılında, Bilsem seçmelerinde; 1 ve 2. sınıflar için Kbit 2 (Kaufman Kısa Zekâ Testi) testi uygulanırken 3 ve 4. sınıflar için WNV testi uygulandı.

2017 yılında, Bilsem seçmelerinde; 1 ve 2. sınıflar için Sak Zeka Ölçeği (ASIS) uygulanırken 3. sınıflar için WNV testi uygulandı.

Milli Eğitim Bakanlığının 2018 yılında Bilsem seçmelerinde hangi testi kullanılacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı

2018 yılında yapılacak bireysel değerlendirmede kullanılmaya aday 3 tane zeka testi bulunmaktadır.

Kbit 2 (Kaufman Kısa Zekâ Testi)

WNV (Wechsler Zeka Testi)

Uygulayıcı eğitimleri tamamlandığı taktirde, Eskişehir Anadolu Üniversitesinin geliştirmiş olduğu "Anadolu-Sak Zeka Ölçeği (ASIS)"

BİSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME TESTLERİ GEÇMİŞ YILLARDA NASIL OLUYORDU?

2018 yılında, Bilsem seçmelerinde; 1 ve 2. sınıflar için Sak Zeka Ölçeği (ASIS) uygulanırken 3. sınıflar için WNV testi uygulandı. 2018 yılında yapılacak bireysel değerlendirmede kullanılmaya aday 3 tane zeka testi bulunmaktadır. Bunlar, bit 2 (Kaufman Kısa Zekâ Testi), WNV (Wechsler Zeka Testi), Uygulayıcı eğitimleri tamamlandığı taktirde, Eskişehir Anadolu Üniversitesinin geliştirmiş olduğu "Anadolu-Sak Zeka Ölçeği (ASIS)"dır.

BİLSEM'E NASIL BAŞVURULUR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Bu sınava 2017 yılına dek bireysel olarak başvuru yapılamıyordu. Diğer senelerden farklı olarak 2017 - 2018 Eğitim Döneminde veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebilecek. Aslında dolaylı bir şekilde Bilsem sınavı başvurularının bireysel olarak yapılmasının önü açıldı. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan "gözlem formu" listesiyle aday gösterilmektedir.

BİLSEM NEDİR?

Açılımı, Bilim ve sanat merkezleri'dir. Bilim ve Sanat Merkezleri'nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem'e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar.

Amaç: Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.

MEBBİS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

MEBBİS'e giriş yapmak için mebbis.meb.gov.tr adresine girilmesi gerekiyor. Bu sayfa üzerinden sizin için belirlenmiş olan kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu yazarak kolaylıkla MEBBİS anasayfasına erişilebiliyor.

MEBBİS GİRİŞ EKRANI MEBBİS'E GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öncelikli adım MEBBİS'E mebbis.meb.gov.tr üzerinden giriş yapmaktır. Eğer şifreniz yoksa önce talep formu doldurmanız gerekir. Şifre ve kullanıcı adınız varsa MEBBİS modüllerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ancak Mebbis şifre ve kullanıcı adınız yoksa aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın çevrimiçi olarak internet üzerinden sunduğu hizmetlerin araştırma, geliştirme ve hizmete sunulması işlemleri MEBBİS'te MEBBİS Modüller üzerinden gerçekleştirilir

.