2019 MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ tercihleri nasıl yapılır?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercih süreciyle ilgili detayları araştırıyor. Peki, MSÜ tercihleri ne zaman yapılacak? İşte Milli Savunma Üniversitesi tercih işlemleriyle ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 28 Nisan 2019, 23:50 Güncelleme 29 Nisan 2019, 18:57
2019 MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ tercihleri nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav sonuçları 26 Nisan Cuma günü ÖSYM tarafından açıklandı. Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim görmek isteyen adaylar "MSÜ tercihleri ne zaman yapılacak?" sorusuyla ilgili bilgi edinmek istiyor. Peki, MSÜ tercihleri nasıl yapılır? İşte MSÜ tercihleriyle ilgili bilinmesi gerekenler...

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

MSÜ sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, hak kazanan adaylar 30 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında tercihlerini yapabilecekler. Milli Savunma Bakanlığı, bu aşamada tercihlerini gerçekleştirmeyen vatandaşların ikinci aşamaya çağrılmayacağını aktardı. İkinci aşama tarihleri henüz açıklanmadı.

MSÜ TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

MSÜ sınavı tercih aşamasında belirlenen tarihler arasında, Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne bağlı Personel Temin Dairesi Başkanlığı sayfası üzerinden tercihlerini yapmaları lazımdır. Adaylar aynı zamanda MSÜ tercihlerini ve tercih süreçlerinin kontrollerini Milli Savunma Üniversitesi resmi web sitesi üzerinden de gerçekleştirebilirler.

Yerleştirme işlemlerinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

Adaylar Harp Okulları için;

- Kara Harp Okulu (KHO),

- Deniz Harp Okulu (DHO),

- Hava Harp Okulu (HHO),

- Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okulunda eğitim alacaktır.)

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;


- Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb.MYO),

- Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb.MYO),

- Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb.MYO),

- Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb.MYO),

- Sahil Güvenlik (Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulunda eğitim görecektir.)

tercihi yapabilecektir.

2'NCİ SEÇİM AŞAMALARININ DEĞERLENDİRMESİ VE SONUÇLARIN İLANI

1) Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir.

Aday Değerlendirme Puanı;

a) Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları YKS (TYT+AYT), Astsubay Meslek

Yüksekokulları için TYT ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu için TYT ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı puanı,

b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı

c) Mülakat Puanından oluşmaktadır.

ç) Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları için gerek duyulduğu takdirde, TYT ve AYT puanlarında MSB tarafından yerleştirme taban puanı belirlenebilecektir.