Ukrayna’da yeni cephe! Rusya dokuz köyü ele geçirdi: Harkov’a üç ayrı yönden saldırı

Ukrayna’da tansiyon yeniden yükseliyor. Harkov’a üç ayrı yönden saldıran Rus birlikleri Vovchansk kasabasına doğru ilerlerken Moskova en az dokuz köyün ele geçirildiğini ve yeni bir cephe açıldığını duyurdu.

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2024, 14:12 Güncelleme 13 Mayıs 2024, 14:28
Ukrayna’da yeni cephe! Rusya dokuz köyü ele geçirdi: Harkov’a üç ayrı yönden saldırı

İÇİNDEKİLER

Ukrayna Savaşı'nda iki yıl geride kalırken bölgede tansiyon yeniden yükseldi. Sabah saatlerinde Harkov'un Vovchansk kasabasına saldıran Rus birlikleri dokuzdan fazla köyü ele geçirdi.

Uluslararası ajanslara göre Rus topçuları ve hava kuvvetleri bölgedeki kasaba ve köyleri hedef aldı. Rus askerlerinin Vesele, Neskuchne, Vovchansk ve Lyptsi olmak üzere dört yerleşim yerini daha ele geçirdiği ve Harkov'a bir adım daha yaklaştığını yazdı.

UKRAYNA'DA YENİ CEPHE

Rusya, Kharkiv bölgede en az dokuz köyü ele geçirdiğini ve savaşta yeni bir kuzeydoğu cephesi açtığını duyurdu.

Ukraynalı askeri kaynaklar ise BBC'ye konuştu ve Batı'nın göndereceği silahları beklerken Kiev'in kaynaklarının tükendiğini, askerlerinin yorgun düştüğünü ve düşman güçlerin 'savunma hattı' olmadığı için içeri girmeyi başardığını söyledi.

UKRAYNALI BİRLİKLER ÇEKİLDİ

İngiliz medyası yoğun çatışmaların en az bir Ukraynalı birliğin geri çekilmesine neden olduğunu ve gri bölge olarak adlandırılan alan Rus kuvvetlerine teslim edildiğini belirtti.

BİNLERCE SİVİL BÖLGEDEN KAÇTI

Bölge valisi Oleh Synehubov, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Moskova güçlerinin operasyonu başlattığı Cuma gününden bu yana yaklaşık 6 bin sivilin Harkov bölgesinden kaçtığını duyurdu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN