Türkiye Kudüs'ün geleceği için devrede! 15 ülkeden İsrail'e kınama

Türkiye devreye girdi, katil İsrail’in yayılmacı eylemlerine karşı 15 ülke bugün bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Fidan'ın da katıldığı toplantıda İsrail'in Gazze ve Kudüs'teki ihlalleri kınandı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
Türkiye Kudüs'ün geleceği için devrede! 15 ülkeden İsrail'e kınama

Soykırımcı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümeti, Filistinlileri anayurtlarından uzaklaştırmak ve bölgede barış ve istikrarın tesisine engel olmak için son günlerde yerleşimci terörünü devreye soktu.

Ankara, Netanyahu'nun "yayılmacı ve militarist anlayışına" karşı uluslararası toplumun daha kararlı, tutarlı ve güçlü bir tutum sergileme noktasında adımlar atmayı sürdürüyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Ürdün'ün ev sahipliğinde Amman'da düzenlenecek Kudüs konulu Bakanlar Toplantısı'na katıldı.

112 Filistinli 3 yıl sonra enkazdan çıkarıldı (Fotoğraflar Takvim Foto Arşiv'e ve AA'ya aittir.)112 Filistinli 3 yıl sonra enkazdan çıkarıldı (Fotoğraflar Takvim Foto Arşiv'e ve AA'ya aittir.)

HUKUKİ STATÜ KORUNMALI

Türkiye ve Ürdün'ün yanı sıra Filistin, Mısır, Pakistan, Suudi Arabistan, Katar, Endonezya, Bahreyn, Irak, Fas, Tunus, Cezayir, Somali ve Malezya'dan üst düzey yetkililerin ve Arap Ligi Genel Sekreteri'nin hazır bulunacağı toplantı kapsamında, Kudüs'teki kutsal mekânların tarihî ve hukuki statüsünün korunmasının önemi ve bununla bağlantılı hususlar ele alındı.

Bakan Fidan Ürdün'deki toplantıya katıldıBakan Fidan Ürdün'deki toplantıya katıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Amman ziyareti kapsamında Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi'yle görüştü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Fidan, Ürdün'ün ev sahipliğinde düzenlenecek Kudüs konulu bakanlar toplantısı kapsamında gittiği Amman'da Ürdünlü mevkidaşı Safedi ile bir araya geldi.

15 ülkeden İsrail'e ortak kınama15 ülkeden İsrail'e ortak kınama

İSRAİL'İN İHLALLERİNE KINAMA

Türkiye, Katar ve Mısır, arabulucu ülkeler olarak Gazze Şeridi'nde devam eden, özellikle sağlık tesislerini ve tıbbi altyapıyı hedef alan, kadınlar ile çocuklar dâhil olmak üzere sivil kayıpların yaşanmasına neden olan İsrail ihlallerini şiddetle kınadı.

Ürdün de ihlalleri kınayan ortak açıklamaya destek verdi.

Ürdün'de Kudüs konulu toplantı sonrası 14 ülkenin ortak açıklamasında, Kudüs'ün Arap, Müslüman ve Hristiyan kimliğini değiştirmeye yönelik İsrail politikaları kınandı

Ürdün'de Kudüs konulu toplantı sonrası 14 ülkenin ortak açıklamasında, diplomatik misyonların buraya (Kudüs'e) kurulması veya taşınması dahil her türlü tek taraflı karar reddedildi

3 YIL SONRA ENKAZDAN ÇIKARILDILAR

Soykırımcı İsrail'in Filistin topraklarındaki zulmü sürüyor:

Gazze Şeridi'nde gerekli ilaç ve tedavi imkânlarının yetersizliği nedeniyle her gün 3 kanser hastası yaşamını yitiriyor.

Hasta Dostları Hastanesi'nde jeneratör yakıtı ve tıbbi malzemelerin tükenme noktasına gelmesi, hastaların ve kuvözdeki bebeklerin yaşamını tehdit ediyor.

İsrail ordusunun Kasım 2023'te Gazze Şeridi'nde düzenlediği, 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıda yaşamını yitiren ve enkazdan çıkarılan 112 Filistinli için cenaze töreni düzenlendi.

Yaşamını yitirenler Hasayine ve Ebu Şeria ailelerine mensuptu. Enkazdan birkaç gün önce çıkarılan 112 Filistinlinin naaşı, cenaze töreni öncesinde Gazze kentindeki yıkılmış binaların arasında bulunan bir alana yan yana dizildi. Yakınları, Filistin bayraklarına sarılan naaşların üzerini çiçeklerle süsledi.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentine bağlı Mesafir Yatta bölgesinde bir okulu kısmen yıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Simla Öğütcü
Simla Öğütcü Takvim.com.tr Dünya

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler