Netanyahu’dan Gazze'de barış planına engel: Hamas silahsızlanmadan çekilmeyeceğiz
Barış Kurulu’nun ilan ettiği yol haritasına rağmen İsrail, Gazze’deki işgal tutumunu sürdürüyor. Başbakan Netanyahu, Hamas tamamen silahsızlandırılana kadar Gazze’de işgal ettikleri hatlardan çekilmeyeceklerini açıkladı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Barış Kurulu'nun duyurduğu yol haritasına ve uluslararası diplomasiye rağmen Gazze'deki işgal tutumunu sürdürüyor. Netanyahu, Hamas tamamen silahsızlandırılana kadar işgal ettikleri bölgelerden geri çekilmeyeceklerini açıkladı.
"MEVCUT HATTAN GERİ ÇEKİLMEYECEĞİZ"
Sosyal medya hesabından görüntülü mesaj yayımlayan Netanyahu, Barış Kurulu'nun hazırladığı taslağa ilişkin itirazlarını ABD yönetimine ilettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Güvenlik çıkarlarımızın arkasında durmaya devam ediyorum. Hamas tamamen silahsızlandırılana kadar Gazze'de (işgal altında tuttukları) mevcut hattan geri çekilmeyeceğiz."

DİPLOMATİK İLERLEME SİYONİST KANATTA KARŞILIK BULMUYOR
Netanyahu'nin bu çıkışı, diplomatik kanallarda sağlanan uzlaşının hemen ardından geldi. Gazze Barış Kurulu Yüksek Temsilcisi Nikolay Mladenov ve ABD Başkanı Donald Trump, Hamas ile silahların bırakılmasını içeren ikinci aşama yol haritasında anlaşıldığını duyurmuştu.
Sürece olumlu yaklaştığını bildiren Hamas ise İsrail'in saldırılarını durdurmasını, takvim oluşturulmasını ve ilk aşamadaki yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesini şart koşmuştu.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ İŞGAL VE İHLALLERİ SÜRÜYOR
Siyonist İsrail ordusu Filistin'deki saldırılarını ve insani yardım kısıtlamalarını aralıksız sürdürüyor. Gazze Şeridi'nin yaklaşık yüzde 70'ini işgal eden İsrail, Filistinlileri bölgenin yüzde 30'luk alanına sıkıştırmış durumda.
Diğer yandan Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi, bölgenin idaresini devralmak için tüm hazırlıklarını tamamladığını açıklasa da Tel Aviv'in uzlaşmaz tutumu süreci tıkamaya devam ediyor.
