Tişrin Barajı terörden kurtarıldı

2015'ten bu yana terör örgütü PKK'nın işgalindeki baraj Suriye Milli Ordusu tarafından kontrol altına alındı. Baraj Suriye'nin doğusunun elektrik ve su ihtiyacını karşılıyordu.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :13 Aralık 2024 , 14:53 Güncelleme Tarihi :13 Aralık 2024 , 15:38
Tişrin Barajı terörden kurtarıldı

2015'ten bu yana terör örgütü PKK'nın işgalindeki baraj Suriye Milli Ordusu tarafından kontrol altına alındı.

Baraj Suriye'nin doğusunun elektrik ve su ihtiyacını karşılıyordu.

YPG/PKK TİŞRİN BARAJI'NDAN DA DEFEDİLDİ

SMO, 2015'ten beri PKK/YPG terör örgütünün işgalindeki Tişrin Barajı'nın kontrolünü sağladı.

FIRAT'IN EN ÖNEMLİ BARAJLARINDAN BİRİ

Münbiç ilçesinin güneyinde yer alan ve Fırat Nehri üzerindeki önemli barajlardan biri olan Tişrin, şu ana kadar ele geçirilen en büyük ve önemli baraj.

Suriye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 70'i Tişrin, Tabka ve Baas barajlarından karşılanıyor.

Fırat Nehri'nin batı yakasındaki Tişrin Barajı, 27 Aralık 2015'te ABD desteğiyle YPG/PKK'nın eline geçmişti. Baraj, terör örgütünün Fırat'ın batısında işgal ettiği ilk nokta olmuştu. ABD, Ocak 2016'da barajda üs kurmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN