SON DAKİKA: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den yaptırımlara tepki: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
Son dakika haberleri... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nun (SPIEF) ana oturumunda açıklamalarda bulundu. Batı'yı hedef alan Putin "Yaptırımlar Avrupa Birliği'nin (AB) kendisini vurdu. Avrupa ülkelerinin 400 milyar dolardan fazla zarara uğradı. dedi. Rusya Devlet Başkanı ABD'yi de "ABD gıda üreticisi konumundan çıktı. Para basıyorlar ama küresel pazardan gıda alıyorlar." sözleriyle hedef aldı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl 25. düzenlenen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nun (SPIEF) ana oturumunda açıklamalarda bulundu.
Putin'in açıklamaları şu şekilde:
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Batı ülkelerinin uyguladığı yaptırımları değerlendirdi. Putin 'Küresel politikada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' ifadelerini kullanırken "Yaptırımlar Avrupa Birliği'nin (AB) kendisini vurdu. Avrupa ülkelerinin 400 milyar dolardan fazla zarara uğradı." dedi.

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK
Küresel politikada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Rus ekonomisini baltalama girişimleri başarısız oldu. Ekonomimiz hakkındaki kasvetli beklentiler gerçekleşmedi. Enflasyonun üstesinden geldik.

BAŞARI ŞANSI YOK
Rusya'ya ekonomik saldırıların başarı şansı yok. Yaptırımlar Avrupa Birliği'nin (AB) kendisini vurdu. Avrupa ülkelerinin 400 milyar dolardan fazla zarara uğradı. AB siyasi egemenliğini kaybetti. AB ülkeşlerindeki eşitsizlik yaptırımlar nedeniyle artacak.
Ekonomik krizin sebebi biz değiliz. Kriz ukrayna'ya yapılam operasyon nedeniyle çıkmadı.

ABD'YE BÜYÜK REST!
ABD gıda üreticisi konumundan çıktı. Para basıyorlar ama küresel pazardan gıda alıyorlar.
TAHIL KRİZİ NASIL ÇÖZÜLECEK?
Rusya tahıl ve gübre ihracatını karşılayacak konumdadır.

KARADENİZ'E MAYINLARI BİZ DÖŞEMEDİK
Karadeniz'deki mayınlar temizlenirse gemilerin güvenliğini sağlarız.
Sıklıkla söylüyorum ama bu bir fırsat. Buradaki insani teknolojik açıdan yükselebilmek için sürdürülebilir bir sistem için çalışıyoruz. buradaki anahtar prensiplerimin açık olmaktır. Biz diyaloga açığız. Bu süreci konuşarak çözmek isteyen ülkeler var ancak bu ülkeleri ABD tehdit ediyor. Burada iki lider olarak konuşursak güçlü bir ayrım yapabiliriz. Her ne kadar bileğimizi bükmeye çalışsalar da başarılı olamadılar. Biz sağlam bir altyapı oluşturduk. Ciddi destek sağlıyoruz. Demir yolu kapasitemizi artırıyoruz. Karadeniz ve Hazar Denizi ile bağlantılarımızı artırıyoruz.

