Saşkın Sisi

Darbeci General Sisi, yeterli destek görmeyince halkı meydanlara çağırdı. Oysa milyonlarca Mısırlı haftalardır darbeyi lanetlemek için sokaklarda...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2013 Güncelleme 25 Temmuz 2013, 01:25
Saşkın Sisi

İÇİNDEKİLER

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi 23 Temmuz Devrim Bayramı kutlamaları münasebetiyle yaptığı konuşmada, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alınması ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BEN KİMSEYİ ALDATMADIM
"Ben eski cumhurbaşkanını aldatmadım" diyen Sisi, "Mursi, siyasi kibri nedeniyle insanlar karşısına çıktıktan sonra ancak görevini bırakabildi. Ordu, emirlerini Mısır halkından alır. Tüm dünyanın gözlemci olabileceği seçimlere hazırız." şeklinde konuştu. Onurlu tüm Mısırlıları, cuma günü meydanlara inmeye çağıran Sisi, "Ülkede birileri şiddet ve terör eylemlerine başvuracak olursa, ordu ve emniyet güçleri üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE BOYKOT
Mısır'da darbe hükümetine hizmet eden bir gazete dün manşetten Türkiye'ye boykot yapılması gerektiğini yazdı. Birinci sayfadan üzerine çarpı atılmış bir Tayyip Erdoğan fotoğrafı ile verilen haberde Erdoğan ve Müslüman Kardeşler'e hain benzetmesi yapılırken, darbeye karşı tutum olan Türkiye'de üretilen ürünlerin tüketilmemesi için de çağrıda bulunuldu.