Kiev'de canlı yayında büyük patlama! Bir AVM yakınına düşen füze nedeniyle ölü ve yaralılar var

Rusya- Ukrayna savaşının 28. gününde de bölgede gerilim düşmedi ve sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ukrayna'nın başkenti Kiev'e bir füze atıldı. Bir AVM'nin yakınına düşen füze nedeniyle 2 kişi yaşamını yitirdi onlarcası ise yaralandı. İşte A Haber kameralarına yansıyan o anlar...

Giriş Tarihi 23 Mart 2022, 19:49 Güncelleme 24 Mart 2022, 01:17
Kiev’de canlı yayında büyük patlama! Bir AVM yakınına düşen füze nedeniyle ölü ve yaralılar var

İÇİNDEKİLER

A Haber Programlar Şefi Emine Kavasoğlu Ukrayna'nın Kiev şehrinde yaptığı canlı yayın esnasında bir patlamaya şahit oldu. Kavasoğlu saldırıda en az iki kişinin öldüğünü söylerken bölgeden detayları paylaştı.

PATLAMANIN ARDINDAN BİR SALDIRI DAHA
Çok şiddetli bir patlama sesi yükseldi. Muhtemelen bölgeye bir roket atıldı. Binaların arkasına bir roket düştü. Alışveriş merkezinin olduğu yere bir füze düştü.

Kısa süre önce burası bir kez daha hedef alındı. Burası artık bir araç mezarlığına ve metal yığınına döndü. Hasar tespit çalışmaları da bölgede devam ediyor.

2 MİLYON İNSAN BARINMA SORUNU YAŞIYOR
Ukrayna, Rusya'nın fosfor bombası kullandığını iddia etmişti. Evlerde ya yeniden camlar takılıyor ya da ahşaplarla kapatılıyor. 2 milyona yakın insan burada sığınacak yer arıyor. İnsanlar geliyor ahşaplarla camlarını kapatıyor.

Az önce yayın yaptığımız yerin 100 metre uzağından bir patlama oldu. Çok sayıda araç ve sivil zarar gördü. Burası güvende değil demiştik ve 1 dakika önce büyük bir patlama oldu.

AVM ETRAFINDA ÇOK SAYIDA ASKER KONUMLANDI
Şu an yerde yatan ve yaralanan insanlar var. Çok sayıda araç bulunuyor. Marketten alışveriş yapmak için gelen insanlar oluyor. Askerler bölgeye girmemize izin vermiyor. Askerler siper aldı alışveriş merkezi çevresinde. Yeni bir saldırı bekleniyor.

Emine Kavasoğlu saldırıda en az iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.