FIFA’ya Trump soruşturması: Ziyaretçi kayıtları ve gizli belgeler istendi

ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Üyesi Jamie Raskin, FIFA ile Donald Trump yönetimi arasında "çıkar karşılığı ayrıcalık" ilişkisi bulunduğu iddiaları üzerine soruşturma başlattı. FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya mektup gönderen Raskin yüksek bilet fiyatları, Trump Tower'daki ofis kiralaması ve düşürülen yolsuzluk davalarına dikkat çekerek tüm belgelerin komiteye sunulmasını ve Infantino’nun ifade vermesini talep etti.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
FIFA’ya Trump soruşturması: Ziyaretçi kayıtları ve gizli belgeler istendi

2026 FIFA Dünya Kupası'nın ardından ABD Başkanı Donald Trump ve FIFA yolsuzluk soruşturmasıyla gündemde.

Trump ve Infantino. Fotoğraflar: Reuters, AA, İHATrump ve Infantino. Fotoğraflar: Reuters, AA, İHA

FIFA HAKKINDA TRUMP SORUŞTURMASI

ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi üyesi Jamie Raskin, FIFA ile ABD Başkanı Donald Trump yönetimi arasında "çıkar karşılığı ayrıcalık" ilişkisi bulunduğu iddiaları üzerine FIFA hakkında soruşturma başlattığını açıkladı.

Raskin, FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya gönderdiği mektupta, soruşturmanın, FIFA'nın Trump yönetiminden özel ayrıcalıklar elde etmek amacıyla yürüttüğü öne sürülen girişimleri ve buna karşılık Trump yönetiminin FIFA'yla bağlantılı yüksek profilli yolsuzluk davalarını düşürdüğü iddialarını kapsadığını belirtti.

Trump ve InfantinoTrump ve Infantino

FIFA'nın Dünya Kupası biletlerinde uyguladığı "fahiş fiyatlandırma" ve "aldatıcı satış yöntemleri" nedeniyle ABD'li tüketicilerin zarar gördüğünü savunan Raskin, FIFA'nın Trump Tower'da ofis kiralaması ve Trump'a "FIFA Barış Ödülü" vermesi gibi adımların Trump yönetimiyle yakın ilişki kurma çabasının parçası olduğunu öne sürdü.

Raskin, buna karşılık Adalet Bakanlığının daha önce mahkumiyetle sonuçlanan FIFA bağlantılı yolsuzluk davalarını düşürdüğünü iddia etti.

Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi üyesi Raskin ayrıca, Infantino'dan Trump ve çevresine sağlanan olası menfaatlere, FIFA'nın bilet satış uygulamalarına ve ABD'li yetkililerle yapılan temaslara ilişkin belgelerin yanı sıra Trump Tower'daki FIFA ofisinin ziyaretçi kayıtlarını da Komiteye sunmasını isterken, Infantino'nun Komiteye ifade vermesini talep etti.

Trump ve InfantinoTrump ve Infantino

TRUMP INFANTINO'YU BM GENEL SEKRETERİ YAPMAK İSTİYOR

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump, 2026 Dünya Kupası sürecinde yakın ilişki kurduğu FIFA Başkanı Gianni Infantino'yu Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği görevine aday göstermeyi planladığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Trump'ın sürpriz planının ardından Infantino'nun 6 milyon dolarlık FIFA maaşını bırakıp bırakmayacağı ve BM'deki bölgesel rotasyon kuralları da gündem olmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Beyza Türkyılmaz
Beyza Türkyılmaz Takvim.com.tr Dünya

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler