En az 2 bin euro maaş! Almanya işçi alımı 2019- 10 bin vasıfsız işçi alımı şartları ve başvuru detayları nedir?

Almanya'da istihdam edilmek üzere Türkiye'den 10 bin personel alınacak. En az 2 bin euro maaş verileceği açıklandı. Peki Almanya'da çalışacak 10 bin personel alımı için başvurular nasıl yapılacak? İşte 2 bin euro maaş ile 10 bin personel alımı hakkında merak edilen tüm detaylar... Almanya'da Avrupa Birliği haricinde ülkeye gelecek nitelikli elemanlara kapıları açmayı öngören yasa onaylandı. Buna göre mesleğinde uzman olanların 6 aylık vize ile Almanya'da iş arama şansına sahip olduğu belirtildi ve iş bulunması durumunda ise Almanya'da kalma hakkı sağlanacağı ifade edildi...

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2019, 09:10 Güncelleme 10 Temmuz 2019, 09:10
En az 2 bin euro maaş! Almanya işçi alımı 2019- 10 bin vasıfsız işçi alımı şartları ve başvuru detayları nedir?

İÇİNDEKİLER

Almanya'da Federal Meclis'te düzenlenen oylama ile birlikte nitelikli işgücüne oturma ve çalışma izni verilmesini öngören yasa kabul edildi.
Yasa tasarısı kapsamında nitelikli elemanlardan dil bilmeleri talep edilecek ve şartları yerine getirenler altı ay süreyle Almanya'ya kalmış olarak geçimini kendisi sağlayabilecek. Bu bağlamda 10 yıldır Almanya'da 15 farklı hava limanıyla birlikte bağlantılı olarak çalışan, aktif olarak 3 büyük hava limanında yer hizmetleri alanında binlerce kişiye iş imkanı sunan OBM A.Ş. isimli şirket binlerce Türk vatandaşına Almanya'da çalışma imkanı sağlayacaklarını açıkladı. Peki Almanya işçi alımı 2019- 10 bin vasıfsız işçi alımı şartları ve başvuru detayları nedir?

Dünyadaki ekonomik durgunluk ve resesyona rağmen, Almanya'da böyle bir tablonun ortaya çıkmasının nedeni ise hasta ve yaşlı bakım sektöründe çalışan ihtiyacının artması, hizmet sektörüne yoğun talep ile eğitim ve çocuk yetiştirme alanındaki gelişmeler olarak gösteriliyor.

"MASRAFLARIN TAMAMINI KENDİMİZ KARŞILIYORUZ"

İşçileri kendi bünyelerine, kendi kadrolarına alacaklarını söyleyen OBM A.Ş. Genel Müdürü Osman Taş, "Bütün masrafların tamamını kendimiz karşılıyoruz. Üzerine basarak söylüyorum, para talep etmiyoruz ve kimseye 1 kuruş para kaptırmasınlar. Sözleşme 18 ay. Bu sürede eleman 18 ay boyunca yalnızca bizim yanımızda çalışır. Çalışma vizesini de bu şekilde alıyoruz. O nedenle Almanya kendisini garantiye alıyor ve bu nedenle işsizlik parası hakkı olmuyor. Şu anda Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden gelip 2 gün çalışıp işsizlik parası alıyorlar. Bu durum kanunen böyle. Eğer başka yerle anlaşırsa, 6 sonra bizden ayrılıp Türkiye'ye gelip aynı kontratını yeniden yapabilir" ifadelerini kullandı.

VİZE ÇABUK ÇIKIYOR

"Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlamada yardımımız olsun isteriz" diyen OBM A.Ş. Genel Müdürü Taş, "Zaten yurt dışına işçi olarak gidecekleri için, bunun yüzde 70-80'i döviz olarak geri dönecek. Kanunen işçinin parası % 50 Almanya'ya % 50 de Türkiye'ye yatıyor" ifadelerini kullandı.

Ankara'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile diyalog halinde olduklarını aktaran OBM A.Ş. Genel Müdürü Taş, "Sürekli danışıyoruz. Listemizi hazırlıyoruz ve onlar da bize isimleri gönderiyor. İsimlerin üzerinden geçip ona göre hareket ediyoruz. Çok başvuru olacağını düşünüyorum. Vize çabuk çıkıyor ama başvurular çok olacağı için burada yoğunluk sebebiyle aksamalar olur" değerlendirmesinde bulundu.

BAŞVURULAR NEREDEN?

OBM A.Ş. Genel Müdürü Osman Taş ayrıca yaptığı açıklamada ise; başvuruların http://www.obm-turkiye.com web adresi üzerinden online olarak yapılabileceğini ifade etti.

ALMANYA'NIN ONAYLADIĞI YABANCI İŞÇİ YASASINDA NELER VAR?

Almanya'da bakanlar kurulu, AB dışından yabancı işçi alımını öngören yasayı onayladı.

Yeni yasa ile birlikte Almanya, hemşirelik, hasta ve yaşlı bakıcı, inşaat, metal, IT gibi toplam 61 branşta yabancı işçi alacak. Yasaya göre, meslek diploması bulunanlar, herhangi bir iş sözleşmesi olmadan da iş aramak için belirli bir süreliğine Almanya'ya gelebilecek.

İŞ ARAMAK İÇİN 6 AY KALINABİLECEK

Almanya'ya gelmeden önce bir iş sözleşmesi imzalanması durumunda, vasıflı eleman Almanya'ya gelip hemen çalışabilecek. Meslek diplomalarını bulundukları ülkede Almanya'nın temsilciliklerinde denkleştiren vasıflı elemanlar ve söz konusu branşlarda eğitimli akademisyenler somut bir iş teklifi olmadan da, iş aramak için Almanya'ya gelip 6 aya kadar kalabilecek.

VİZEYİ BÜYÜKELÇİLİKLER VERECEK

Ancak bu sürede, iş aramak için gelen AB vatandaşlarına verilen sosyal yardımı alamayacak. Bu nedenle, örneğin Türkiye'den Almanya'ya iş aramak amaçlı gelecek nitelikli elemanların iş aradığı sürece geçimini sağlayacağını Almanya'ya gelmeden önce belgelemesi ve mesleği yapabilecek derecede Almanca konuşabildiğini kanıtlaması gerekecek. Almanya'ya gitmek isteyen ve şartları yerine getirenlere 6 aylık vizeyi büyükelçilikler verecek. Almanya da, diğer birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi işgücü piyasasının ihtiyaçları, yaşlanan nüfus ve göç ile ilgili kaygılar arasında bir denge kurmaya çalışıyor.

ALMANYA

Almanya (Almanca: Deutschland, /ˈdɔʏtʃlant/) ya da resmî adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti (Almanca: Bu ses hakkında Bundesrepublik Deutschland (yardım·bilgi); /ˈbʊndəsʁepuˌbliːk ˈdɔʏtʃlant/), Orta Avrupa'da bir ülkedir. Kuzeyinde Kuzey Denizi, Danimarka, ve Baltık Denizi; doğusunda Polonya ve Çek Cumhuriyeti; güneyinde Avusturya ve İsviçre; ve batısında Fransa, Lüksemburg, Belçika, ve Hollanda bulunur. Almanya 357.386 km2'lik bir alanı kaplar ve ılıman iklim kuşağının içinde yer alır. Yaklaşık 83 milyon insanın yaşadığı ülke, Avrupa Birliği'ndeki en büyük nüfustur. Almanya, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra, dünyanın en çok göç alan ikinci ülkesidir.

100 yılından önce Cermen halkları Cermanya olarak isimlendirilen bölgede yaşamışlardır. 10. yüzyıldan 1806 yılına kadar Cermen bölgeleri Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu'nun bir parçası oldu. 16. yüzyıl boyunca kuzey Almanya bölgeleri, Protestan Reformu'nun merkezi oldu. Cermen halkı ilk olarak 1871'de Fransa-Prusya Savaşı sırasında ulus-devlet haline geldi. II. Dünya Savaşı sonrasında, 1949'da, Almanya savaşı kazanan devletler tarafından iki devlete bölündü. Bu iki devlet 1990 yılında birleşti. Batı Almanya daha sonra adı Avrupa Birliği olan Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun 1957'deki kurucu üyelerindendir. Birleşmeyle Doğu Almanya da 1993'te bu birliğe üye olmuştur. Almanya Schengen bölgesi'nin bir parçası ve Avrupa ortak para birimi Euro'yu 2002'de kabul etmiş durumdadır.

Almanya bir federal parlamenter cumhuriyettir. On altı eyaletten oluşmaktadır (Bundesländer). Başkenti ve en büyük şehri Berlin'dir. Almanya Birleşmiş Milletler'e, NATO'ya, G8'e üyedir ve Kyoto Protokolünü imzalamıştır. Almanya 2007 yılına göre, GSYİH'ye göre dünyanın 3. büyük ekonomisi ve en çok ihracat gerçekleştiren ülkesidir. Ülke dünyada gelişme için en çok bağışta bulunan ikinci ülke konumundadır. Buna karşın ülke, askeri harcama bütçesi olarak 6. sıradadır. Ülke, sosyal güvenlik sistemiyle yüksek yaşam seviyesine sahiptir. Almanya, Avrupa meselelerinde yüksek ülke nüfusu ve ekonomik gelişmişliğiyle dünya seviyesinde kilit rol oynamaktadır.Almanya birçok bilim ve teknoloji alanında lider durumda olarak kabul edilmiştir.