EbedİYİ yürek!

Paris'teki terör saldırısında ölen Elif Doğan'ın, 3 Müslüman gence burs verdiği ortaya çıktı. Ailesi de bu iyiliğe devam etme kararı aldı. Fransa'nın ödeyeceği 30 bin euro'luk tazminatı bağışlayacaklarını açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2016 Güncelleme 03 Ocak 2016, 00:45
EbedİYİ yürek!

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen 14 Kasım'da IŞİD militanlarının düzenlediği 3 ayrı saldırıda 129 kişi yaşamını yitirdi, 352 kişi de yaralandı. Saldırıda Türk asıllı Belçika vatandaşı Elif Doğan da erkek arkadaşıyla birlikte kafeteryada oturduğu sırada öldü. Doğan'ın ailesi, acı haberi bir yıl önce yerleştikleri İzmir'de aldı.

SENEGAL'E YOLLADI
Elif, Belçika'nın Liege kentindeki Müslüman mezarlığında toprağa verildi. Baba Kemal Doğan, cenaze töreni sonrasında savcılıkta yasal işlemleri başlattı. Kızının banka hesap bilgilerini de aldı. Bu sırada öğrendiği gerçekle şaşkına döndü. Müslümanlar adına yapıldığı ileri sürülen saldırıda hayatını kaybeden Elif'in, çalıştığı şirketten aldığı 2 bin euro'luk maaşının 4'te biri olan 500 euro'yu, her ay düzenli olarak Senegal'de üniversite eğitimi alan 3 Müslüman öğrenciye eğitim bursu olarak gönderdiği ortaya çıktı. Lise yıllarında da Senegal'e gidip çeşitli kurumlar adına burada Fransızca dersleri veren Elif'in, yaptığı yardımları ailesine bile söylemediği öğrenildi.

ADINA VAKIF KURULACAK
Öte yandan henüz kesin olarak açıklanmamakla birlikte Fransa'nın terör saldırılarında hayatını kaybeden kişiler için 30 bin euro tazminat vereceği ifade edildi. Baba Kemal Doğan, ailesiyle konuşup bu tazminatı da ihtiyacı olan öğrencilere kızı adına burs olarak dağıtmaya karar verdi. Aile ayrıca, kızlarının Belçika'daki arkadaşları aracılığıyla da vakıf kuracak. Kurulacak vakfın da yine Elif Doğan adına, burs faaliyetlerini yürütmesinin planlandığı kaydedildi.


Belçika'da yaşayan Elif Doğan, danışman olarak Paris'te işe başlamıştı. O gece, mühendis arkadaşı Milko Jozic konser salonu baskınının olduğu bölgede yemeğe çıktı. Ve korkunç saldırıda ikisi de hayatını kaybetti.

KIZIYLA BÜYÜK GURUR DUYDU
Elif'in yaptığı yardımları öğrendikten sonra hem üzüldüklerini hem de gururlandıklarını anlatan baba Kemal Doğan, şunları söyledi: "Her insanın gurur duyması gereken bir hareket... Evladımla ilgili böyle iyi intibalarla ayrılmam beni çok duygulandırdı. Bu davranışını arkadaşları da bilmiyormuş. Müslümanlık'daki, 'Bir elin verdiğini diğeri bilmemeli' kuralına uymuş.

'ÖNEMLİ OLAN İNSANLIK'
Kızımın yardım ettikleri Hıristiyan, Budist veya Musevi de olabilirdi. Burada önemli olan hümanist yaklaşım. İnsanlık, insani taraf önemli. Bizler de kızım adına küçük bir vakıf kuracağız. O zaman bu yardımları daha organize ve sürekli hale getirmiş olacağız. Adını yaşatacağız.