Çeyiz için gelini öldüren damat tarafına 70 kişilik baskın! Evi ateşe verip iki kişiyi yaktılar

Hindistan’da çeyiz üç kişinin hayatına daha mal oldu. Önce Anshika isimli genç kadın eşinin ailesi ile birlikte yaşadığı evde kendini asmış halde bulundu. Sır ölümün ardından evi basan 60-70 kişilik bir grup ise aileyi darp etti ve evi ateşe verip çıktı. İki kişinin yanmış cesedi ise saatler süren yangının ardından bulundu. Üç kişinin ölümüne ve yedi kişinin hapse girmesine yol açan olaydaki çeyiz detayı ise kan dondurdu. İşte, Hindistan’da yaşanan ve duyanları şaşkına çeviren aile faciasının detayları…

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2024, 11:26 Güncelleme 13 Mayıs 2024, 13:13
Çeyiz için gelini öldüren damat tarafına 70 kişilik baskın! Evi ateşe verip iki kişiyi yaktılar

İÇİNDEKİLER

Hindistan'da korkunç bir trajedi iki ailede yıkıma sebep oldu. Prayagraj kentinde üç kişinin feci ölümüne yol açan olayda yedi kişi hapse girdi.

HİNDİSTAN'DA KAN DONDURAN OLAY

Kesarwani ailesinin evinde meydana gelen olay, duyanları resmen şaşkına çevirdi. Shivani Kesarwani isimli kadın, 18 Mart gecesi, evlerine 60-70 kişinin geldiğini ve kendilerini acımasızca dövdüğünü anlattı. Kesarwani ailesinin evini basan kişiler olayın dehşet verici boyutunu ortaya çıkardı.

Shivani KesarwaniShivani Kesarwani

GENÇ KADINI ÇEYİZ İÇİN Mİ ÖLDÜRDÜLER?

Kesarwani ailesinin evinde olaydan yaklaşık bir saat önce evin gelini olan Anshika isimli bir kadın kendini asmış halde bulunmuştu. Anshika'nın akrabaları ise kızlarını Kesarwani ailesinin çeyiz için öldürdüğünü iddia ederek evi bastı.

Shivani Kesarwani ve Hint polisi Anshika'nın intihar ettiğini söylerken ailesi ve komşuları ise onun çeyiz için öldürüldüğünü iddia ediyor.

AKŞAM YEMEĞİNE İNMEYİNCE ANLADILAR

BBC'ye konuşan Shivani, "Anshika genellikle akşam 20.00 civarında akşam yemeğine gelirdi ama o gün gelmedi ve biz onun uyuyakalmış olabileceğini düşündük" dedi. Shiva'nın kardeşi ve Anshika'nın eşi ise eşini çağırmak için odalarına çıktığını ve onu ölü bulduğunu söyledi.

EVİ BASIP ATEŞE VERDİLER

Polisin bildirdiğine Anshika'nın ailesi, kızlarının ölümünü öğrendikten kısa bir süre sonra onlarca akrabaları ile birlikte Kesarwanilerin evini bastı ve iki aile arasında büyük bir kavga çıktı.

Anshika'nın ailesi, kızlarının cesedi evden çıkarıldıktan sonra evi ateşe verdi. Shivani, anne ve babası ve teyzesi evde mahsur kaldı. Shivani ve teyzesi ikinci katın camını kırarak amcalarının evine sığındı fakat evdeki herkes yangından kurtulamadı.

İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için üç saat boyunca çaba harcadıktan sonra saat 03.00 civarında girdikleri evde yaşlı çiftin yanmış cesetlerini buldu.

Bir polis yetkilisi BBC'ye, aralarında Ansgiska'nın babası, amcası ve kuzenlerinin de bulunduğu yedi kişinin tutuklandığını söyledi.

Shivani, yangında ölen ebeveynleri Rajendra Kumar ve Shobha Devi'nin fotoğrafını gösteriyorShivani, yangında ölen ebeveynleri Rajendra Kumar ve Shobha Devi'nin fotoğrafını gösteriyor

ÇEYİZ KRİZİ ÖLÜMLE SON BULDU

Anhiska'nın babası ise Kesarwani ailesinin kızını çeyiz için taciz ettiğini ve öldürdüğünü söyledi ve suç duyurusunda bulundu. Shina Kesarwani ise ailesine yönelik suçlamaları reddederken Anshika'nın ailesinden araba da dahil olmak üzere hediyeler aldıklarını kabul ediyor.

Anshu'nun ise karısının öldüğü geceden bu yana eve dönmedi. Anshika'nın akrabalarının çoğu hapiste olmadığı için hayatından endişe ettiği ve saklandığı belirtildi.

5 YILDA 35 BİN 493 ÇEYİZ CİNAYETİ

Hindistan'da çeyiz almak ve vermek 1961'den beri yasa dışı olsa da yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre evliliklerin yüzde 90'ı hala çeyiz içeriyor. Polise her yıl eşlerin taciz edildiğine dair binlerce şikayet geliyor ve istatistikler, 2017 ile 2022 yılları arasında yetersiz çeyiz getirdikleri için 35 493 gelinin öldürüldüğünü gösteriyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN