Çantaya kulp taktı!

Fransa Cumhurbaşkanı zenginlerden yıllık yüzde 71 oranında vergi alacağını söyledi. Bunu duyan Louis Vuitton'un sahibi, Belçika vatandaşlığına geçti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2012 Güncelleme 10 Eylül 2012, 01:59
Çantaya kulp taktı!

İÇİNDEKİLER

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, koltuğa oturur oturmaz zenginleri hedef aldı. Euro krizini en hafif şekilde atlatmak için, yeni ekonomi paketi hazırladı. Bu kapsamda ülkenin en zenginlerinden yılda yüzde 71 oranında vergi alacağını açıkladı. İşte bu karar, lüks tüketimin sembolü olan Louis Vuitton'un sahibi Bernard Arnault'u (63), ülke dışına kaçırttı! 41 milyar dolarlık serveti bulunan Arnault'un vergi vermemek için Belçika vatandaşlığına geçtiği açıklandı. Böylece Arnault'un sadece yüzde 21 oranında vergi vereceği belirtildi.

YALANLADI
Ancak Arnault, iddiaları yalanladı, "Belçika vatandaşlığına geçme nedenim ile vergi sorunu arasında bir bağ yok" dedi. Öte yandan İngiltere en zenginden yüzde 49 gelir vergisi alırken, Almanya yüzde 45, ABD yüzde 35, Fransa ise şu anda 40 vergi alıyor. Türkiye'de bu oran yüzde 35 olarak hesaplanıyor. Arnault'un vatandaşı olduğu Belçika'da ise yüzde 53.7 vergi kesiliyor.

MİLYARDERLER KORKTU!
Fransa'nın diğer zenginlerini de vergi kabusu sardı! L'Oreal'in sahibi Liliane Bettencourt ve ailesi, yüksek vergi oranı nedeniyle panikledi. 16 milyar euro (yaklaşık 40 milyar TL) serveti bulunan aile, kara kara düşünmeye başladı. Panikteki diğer bir aile de Danone'nin sahibi Carasso'lardı. 76 bin çalışanıyla dünyanın birçok yerinde faaliyet gösteren Carasso ailesinin serveti ise 15,2 milyar euro (yaklaşık 38 milyar TL).

GALLİANO İŞ BULAMADI
Fransız moda evi Christian Dior'un eski baş tasarımcısı İngiliz modacı John Galliano, hala iş bulamadı. "Hitler'i seviyorum" diyen ve bu sözlerinden sonra Christian Dior'dan atılan Galliano, çok sayıda ünlü modacının kapısını çaldı. Ancak Yahudi lobisinin tepkisinden korkan modacılar, Galliano'ya kapıyı açmadı. Bu arada Galliano söz konusu sözler yüzünden yargılanıyor.

BÜYÜK REKLAM!
Fransız çanta devi, geçen yıl Angelina Jolie ile anlaştı. Louis Vuitton'un reklam yüzü olan başarılı oyuncu, bunun karşılığında 10 milyon dolar (yaklaşık 20 milyon TL) aldı. Bu arada asırlık modaevinin Jolie'den önceki yüzü, popun yaşayan efsanesi Madonna'ydı.