Bu sefer de Fransa

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın, en önemli müttefiklerinden Fransa'yı da dinlemeye aldığı ortaya çıktı. Snowden'ın belgelerinden sızan haber ülkede şok etkisi yarattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2013 Güncelleme 22 Ekim 2013, 00:38
Bu sefer de Fransa

İÇİNDEKİLER

Fransız Le Monde gazetesi, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA), 10 Aralık 2012 ila 8 Ocak 2013 tarihleri arasında Fransa'da yapılan 70 milyondan fazla telefon görüşmesini kayıt altına aldığını yazdı. Gündeme bomba gibi düşen habere göre, 'US-985D' adlı özel bir programla konuşmaları otomatik olarak kaydeden NSA, kısa mesajları da düzenli olarak izledi. Le Monde, NSA'nın sadece terör şüphelilerini değil, iş ve siyaset dünyasından isimleri de takip ettiğini duyurdu.

ELÇİYE ACİL ÇAĞRI
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, söz konusu uygulamanın hiçbir şekilde mazur görülemeyeceğini belirterek, ABD'nin Paris Büyükelçisi Charles Rivkin'in Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldığını ve kendisinden konuyla ilgili açıklama istendiğini söyledi. Faibus, "Önlemlerimizi aldık, ancak casusluk olaylarının tekrar etmediğinden emin olmamız gerekiyor" dedi.