ABD Başkanı Donald Trump: Hayat 12 Nisan’a kadar normale dönebilir

ABD’de Coronavirüs vaka ve ölümleri çoğaldı. Başkan Donald Trump, açıklama yaptı: "Ekonomimizi Paskalya Bayramı'na (12 Nisan) kadar eski haline getirebilirsek, sevineceğim. İnsanların bir an önce işlerinin başına dönmesine istiyorum." dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2020 Güncelleme 26 Mart 2020, 07:10
ABD Başkanı Donald Trump: Hayat 12 Nisan’a kadar normale dönebilir

İÇİNDEKİLER




Dünyada
salgının en etkili olduğu ülkelerden biri haline gelen ABD'de panik başladı. Vaka sayısı 46 bin 481'e, ölü sayısı 800'e çıktı. ABD Başkanı Donald Trump ve Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü üyeleri, telekonferans yoluyla, uzmanların ve halkın sorularını yanıtladı. Trump, geçen hafta yayımladıkları 15 günlük eylem planlarının yeterli olacağını ve ekonomik önlemleri gelecek hafta gevşetmeyi istediklerini kaydederek, "Ekonomimizi Paskalya Bayramı'na (12 Nisan) kadar eski haline getirebilirsek, sevineceğim. İnsanların bir an önce işlerinin başına dönmesine istiyorum." dedi. Sözlerine şöyle devam etti: "Daha önce hiç bu tür önlemler almadık ama şimdi almak zorundaydık. Salgın, ülkemiz için çok acı verici ve istikrarı bozucu bir durum."


PENTAGON: AYLARCA SÜREBİLİR
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), dünyanın büyük bir bölümünü etkisi altına alan virüs salgınının tamamen bitmesinin aylar alabileceğini açıkladı. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, "Bunun en azından birkaç ay süreceğine dair planlama yapmamız gerektiğine inanıyorum, gerekli tüm önlemleri aldık" dedi. ABD Genelkurmay Başkanı Milley de, "Önlemler alındı" yorumunu yaptı.

SİLAH SATIŞLARI TAVAN YAPTI
Coronavirüs birçok ülkede tuvalet kağıdı satışları tavan yaparken, ABD'de de son 2 haftada silah satışlarında patlama yaşandı.


BILL GATES: GEÇ KALINDI
Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Coronavirüs, ABD'de de etkili olmaya devam ediyor. Microsoft'un kurucusu Bill Gates, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Ülkede virüs ile mücadele geç kaldığını belirten Gates, ülkenin Coronavirüsü erkenden engelleme şansını kaçırdığını ve bu konuda hızlı hareket etmediğini söyledi. Test sayısı arttırılmalı diyen Gates, 2015'te şu ifadeleri kullanmıştı: "Gelecek yıllarda eğer dünya genelinde 10 milyon insan ölecekse, bunun nedeni çıkan savaşlar değil, bulaşıcı virüsler olacaktır. Ancak biz, herhangi bir salgını durdurmak için çok az yatırım yapıyoruz."