Marine Le Pen'in yeğeninden siyonist İsrail'e tam destek!: Filistin Devleti kurmak...

Fransa'da Marine Le Pen'in yeğeni Marion Maréchal, siyonist katil İsrail Devleti'ne desteğini yineledi. İsrail'in katliamlarını ''kendini savunma'' olduğunu savunan Maréchal, bağımsız Filistin Devleti'nin karşısında duruyor.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2024, 13:04 Güncelleme 11 Nisan 2024, 21:19
Marine Le Pen’in yeğeninden siyonist İsrail’e tam destek!: Filistin Devleti kurmak...

İÇİNDEKİLER

Fransa'da Ulusal Meclis'te Ulusal Birlik Grup Başkanı Marine Le Pen'in yeğeni Marion Maréchal, siyonist İsrail devletine açık desteğini sürdürüyor. Maréchal, bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması, ''terörist devlet yaratmak'' ile aynı anlama geliyor.

Avrupa seçimlerinde milliyetçi siyasi bir parti olan Yeniden Fetih listesinin başında bulunan Marion Maréchal, "Filistin devleti kurmak, terörist devlet yaratmaktır" diyor. Marion Maréchal, Yahudi devletine desteğini göstermekten çekinmeyerek İsrail'in "kendini savunabilmesinin" "meşru" olduğunu düşünüyor.

Marion Maréchal, 2024 Avrupa seçimlerinde Yeniden Fetih listesinin başkanı

Le Pen'in yeğeni Maréchal, "korkunç" insan kaybının sorumlusu ve sivil nüfusu bir "kalkan" olarak kullananın Hamas olduğunu düşünüyor. 11 Nisan Perşembe günü Demain l'Europe'un franceinfo sitesine davet edilen, Avrupa seçimlerinde farklı kampanya temaları arasında Fransa'yı İslam'dan arındırma hedefi de olan Yeniden Fetih listesinin başında bulunan Marion Maréchal'a göre, "Filistin devleti yaratmak", "terörist devlet yaratma" riskini almak anlamına geliyor.

İspanya ve İrlanda, Filistin Devleti'ni tanımanın eşiğindeyken, Éric Zemmour'un kurduğu partinin listesinin başındaki isim, son seçimleri kazananın otuza yakın ülke tarafından örgüt teröristi olarak sınıflandırılan Hamas olduğunu hatırlatıyor. Avrupa Birliği dahil.

"Terörist bir devlet yaratılacaksa bu İsrail'in çıkarına değildir ama Fransa'nın da çıkarına değildir " dedi. Marion Maréchal, 7 Ekim saldırısından önce şimdiye kadar prensipte her zaman iki devletin varlığını, "barışçıl bir arada yaşamaya ulaşmanın en makul çözümü"nü savundu.

''REHİNELER ARTIK YOK''

Birleşmiş Milletler, Gazze Şeridi'nde ''derhal ateşkes'' kararı aldı . Ancak İsrail, Hamas'ı ortadan kaldırma ve rehinelerin serbest bırakılması hedefinden vazgeçmiyor. Üstelik Marion Maréchal neden "rehineler hakkında bir daha haber alamadığımızı" anlamıyor.

İsrail yetkililerine göre şu ana kadar Gazze Şeridi'nde resmi olarak 129 kişi kayıp. "Rehineler artık yok. Ancak İsrail'in bu operasyonunun amacının öncelikle rehineleri serbest bırakmak olduğunu unutmayalım" diye açıkladı. "Eğer Hamas rehineleri bu saniyede serbest bırakırsa ateşkes olur" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN