İran-İsrail gerilimi yükseliyor! Hamaney bayram namazında tehdit etti: Tel Aviv’den anında cevap geldi

Suriye’nin başkenti Şam’da İran büyükelçiliğine düzenlenen saldırının ardından terör devleti İsrail ile İran arasındaki gerilim had safhaya ulaştı. İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney, bayram namazının ardından yaptığı konuşmada terör devleti İsrail’i açıkça tehdit ederken İsrail’den ise İran’a cevap geldi.

Giriş Tarihi 10 Nisan 2024, 11:09 Güncelleme 10 Nisan 2024, 11:16
İran-İsrail gerilimi yükseliyor! Hamaney bayram namazında tehdit etti: Tel Aviv’den anında cevap geldi

İÇİNDEKİLER

Terör devleti İsrail ile İran arasında gerilim devam ediyor. İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, bayram namazından sonra terör devleti İsrail'i hedef alıp "Şeytani rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacaktır" derken İsrail'den ise Hamaney'e cevap geldi.

HAMANEY'DEN AÇIK TEHDİT

Bayram namazının ardından 1 Nisan'da Şam'daki konsolosluk binasına yapılan saldırı hakkında konuşan Hamaney, saldırının terör devleti İsrail tarafından düzenlendiğini öne sürerken bunun uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu vurguladı ve "Herhangi bir ülkedeki konsolosluk ve büyükelçilik ofisleri o ülkenin topraklarıdır. Konsolosluğumuza saldırdıkları zaman, bizim topraklarımıza da saldırmışlar demektir. Şeytani rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacaktır" dedi.

TERÖR DEVLETİ İSRAİL'DEN HAMANEY'E CEVAP

Hamaney'in açıklamasına terör devleti İsrail'den cevap geldi. Dışişleri Bakanı İsrael Katz, Hamaney'in açıklamasının hemen ardından X hesabından yaptığı paylaşımda "İran kendi topraklarından saldırırsa İsrail karşılık verecek ve İran'a saldıracaktır." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN