Guinnes Rekorlar Kitabı'nda bir büyükanne: 5 çocuğu, 12 torunu var! 4,5 saatten fazla...

Guinness Dünya Rekorları geçen ayın sonlarında Kanada'da 5 çocuk annesi ve 12 torunu olan 58 yaşındaki DonnaJean Wilde'ın, 4 saat 30 dakika boyunca karın plank pozisyonunda kalarak kadınlar dünya rekorunu kırdığını duyurdu.

Giriş Tarihi 09 Nisan 2024, 16:16 Güncelleme 09 Nisan 2024, 16:32
Guinnes Rekorlar Kitabı’nda bir büyükanne: 5 çocuğu, 12 torunu var! 4,5 saatten fazla...

İÇİNDEKİLER

Kanada'da yaşayan 58 yaşındaki DonnaJean Wilde, 4 buçuk saatten fazla süren duruşuyla Dekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı. Aynı zamanda bir büyükanne olan kadın, karın plank pozisyonunda en uzun süre ile durarak en son 2019'da kırılan plank rekorunun önüne geçti.

Kanadalı DonnaJean Wilde, 5 çocuk annesi ve 12 torun sahibi bir büyükanne. Bir süredir emekli olan Kanadalı oyuncu, emekli olmadan bir süre önce bir zamanlar müdür yardımcısı olduğu lisede 4 saat 30 dakikanın biraz üzerinde provasını tamamladı. Wilde'ın dünya rekorunu elde etmek için ön kollarını ve ayak parmaklarını yerde tutması, vücudunun geri kalanını ise düz ve yerden yüksek tutması gerekiyordu.

DonnaJean Wilde, Alberta, Kanadalı, 58 yaşında, 5 çocuk annesi ve 12 yaşında bir büyükanne.DonnaJean Wilde, Alberta, Kanadalı, 58 yaşında, 5 çocuk annesi ve 12 yaşında bir büyükanne.

HER GÜN 3 SAAT ANTRENMAN VE...

Wilde, Guinness Dünya Rekorları'na her gün üç saate kadar plank yaptığını, ancak aslında rekoru kırdığı günden önce rejimini iki üç saatlik bloğa bölerek altı saate çıkardığını söyledi. Fitness gurusu, 12 yıl önce bileğini kırdığında, alçıyı takarken koşamadığında veya ağırlık kaldıramadığında plank yapmaya başladığını söyledi; bir basın açıklamasında da alternatif olarak plank yapmaya döndüğünü belirtti.

''DERS ÇALIŞIRKEN BİLE ÇALIŞIRIM''

Büyükanne, Guinness Dünya Rekorları'na göre, yüksek lisans derecesine hazırlanırken tahta üzerinde bile ders çalışabileceğini söyledi.

Rekortmen Wilde, tahtadaki dört buçuk saatlik duruşu nasıl bitirdiğine gelince, dirseklerinin sert durumda olduğunu ve formunu kaybetmekten endişe duyduğunu söyledi.

"Formumu kaybetme konusunda çok endişeliydim ve sanırım bu yüzden kuadriseps kaslarım ağrıyor, çünkü gerçekten gergindim."

"BİR RÜYA GİBİ GELİYOR"

Wilde, ilk iki saatin oldukça hızlı geçtiğini ancak ikinci yarının çok daha zorlu olduğunu kaydetti. Basın açıklamasında, "Son saat, sadece odaklanmayı ve formumu korumayı başarmak için en zorlu olanıydı. Aslında buna hala inanamıyorum. Bir rüya gibi geliyor."

HER ZAMAN ATLETİKTİ

Rekor denemesinin yapıldığı okulda öğretmenlik yapan Wilde'ın oğlu Ray Wilde, Guinness Dünya Rekorları'na giren annesinin her zaman atletik olduğunu söyledi ve "Büyüdüğümüzde, uyandığımızda annem zaten dört mil koşmuştu ve bu yıllar içinde ilerledi ve o her zaman çok aktif ve formdaydı" diye ekledi.

Öte yandan oğlu Ray Wilde ve diğer öğretmenler, periyodik olarak öğrencilerini okula DonnaJean Wilde'ın dünya rekoru denemesini izlemeye getiriyorlardı. Plank rekorunun sahibi, son 30 dakika boyunca nefes almaya ve sakin kalmaya çalıştığını ifade ederek bunun 2019'daki rekoru kırdığını söyledi.

Mevcut erkekler plank dünya rekoru, 2023 yılında 9 saat 38 dakikanın biraz üzerinde Çek Cumhuriyeti'nden bir vatandaş tarafından kırılmıştır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN