Kolera salgınından kaçıyorlardı! Mozambik'te 130 kişiyi taşıyan tekne battı: Cesetler kıyıya vurdu

Batı Afrika ülkesi Mozambik’te pazar günü kolera salgınından kaçan 130 kişiyi taşıyan tekne alabora olup battı. Nampula kıyısında meydana gelen kazada 94 kişi hayatını kaybederken facianın boyutu kıyıya vuran cesetlerle ortaya çıktı. Hayatını kaybedenler arasında çok sayıda çocuk olduğu bildirildi.

Giriş Tarihi 08 Nisan 2024, 11:03 Güncelleme 08 Nisan 2024, 11:22
Kolera salgınından kaçıyorlardı! Mozambik’te 130 kişiyi taşıyan tekne battı: Cesetler kıyıya vurdu

İÇİNDEKİLER

Batı Afrika ülkesi Mozambik'te 130 kişiyi taşıyan bir teknenin batması ile Nampula kıyısında adeta can pazarı yaşandı. Kolera salgınından kaçmaya çalışan 130 kişiyi taşıyan tekne, alabora olup battı.

94 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Faciada ilk belirlemelere göre 5 kişi kurtulurken can kaybı her geçen dakika arttı. Yetkililer ilk belirlemelere göre 94 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

CESETLER KIYIYA VURDU

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler ise facianın boyutunu kanıtladı. Feribotun batması sonucu ölen onlarca kişinin cesedinin Nampula kıyısına vurduğu ortaya çıktı.

KOLERA SALGININDAN KAÇIYORLARDI

Nampula Dışişleri Bakanı Jaime Neto, feribottaki kişilerin kolera salgınından kaçmaya çalıştıklarını anlattı. Neto ayrıca, ölenler arasında çocukların da olduğu bilgisini de paylaştı.

Yerel medyaya göre feribot, Lunga'dan Mozambik'in Nampula kıyısına doğru yol alıyordu. Ancak feribot, varış noktasına ulaşmadan battı. Bakan Neto, "Feribotun taşıma kapasitesinin üzerinde yolcu olduğu için battığını" vurguladı.