Afrika’yı boydan boya geçti! Kara Kıta’nın Forrest Gump’ı Russ Cook 352 günde 16 bin kilometre koştu: Palalı kabile kaçırdı ama vazgeçmedim

Russ Cook isimli İngiliz 350 gündür Afrika kıtasının tamamında koşuyor. 22 Nisan’da Güney Afrika’dan yolculuğuna başlayan Cook, koşuyu Afrika’nın kuzeyindeki Tunus’ta bitirmeyi planlıyor. 350 gündür yolda olan Cook 16 binden fazla yol kat etti. Yolculuğu boyunca saçını ve sakalını kesmeyen ve Afrika’nın Forrest Gump’ı olarak anılan Cook, çöllerde ve yağmur ormanlarında başına gelenleri anlattı.

Giriş Tarihi 08 Nisan 2024, 18:14 Güncelleme 08 Nisan 2024, 18:15
Afrika’yı boydan boya geçti! Kara Kıta’nın Forrest Gump’ı Russ Cook 352 günde 16 bin kilometre koştu: Palalı kabile kaçırdı ama vazgeçmedim

İÇİNDEKİLER

Afrika'nın tamamını koşarak geçen İngiliz Russ Cook gündemden düşmüyor. Sosyal medyada kendisini "En sert herif" olarak tanımlayan Russ Cook, Güney Afrika'dan Tunus'a kadar koşarak 350 günde 16 binden fazla yol kat etti.

350 GÜNDÜR KOŞUYOR

26 yaşındaki sporcu Russ Cook, 350 günden fazla bir süredir koşuyor.

Yolculuğuna 22 Nisan 2023'te Afrika kıtasının en güney noktası olan Güney Afrika'daki Agulhas Burnu'ndan başlayan Cook, yolculuğunda pek çok problem yaşadığını fakat koşmaya hep devam ettiğini söyledi. Cook, Tunus'taki bitiş çizgisine kadar saçını ve sakalını kesmeyeceğine dair söz verdi.

Binlerce kilometre koşan Russ Cook, Angola'da silah zoruyla soyuldu. Kameraları, telefonları ve pasaportları çalındı. Ayrıca, yolculuğu boyunca pek çok kes yaralandı ve gıda zehirlenmesi geçirdi.

AFRİKA'NIN FORREST GUMP'I

Koştuğu süre boyunca uzattığı kızıl sakalı ve at kuyruğu ile Russ Cook, Tom Hanks'in gişe rekorları kıran "Forrest Gump" filmine benzetildi ve "Afrika'nın Forrest Gump'ı" lakabını kazandı.

Afrika'yı boydan boya koştuğu sürecin bazen çok zorlayıcı olduğunu belirten Russ, "Bazen çok zorlaşıyordu ama kendime küçük bir gelincik gibi inlemeyi bırakıp yola çıkıp o zombi vuruşunu yapmayı söylüyordum." dedi.

PAPALI KABİLE TARAFINDAN KAÇIRILDI

Cezayir'de kar fırtınalarına, yağmur ormanlarında muson yağmurlarına katlanan Russ Cook, ağustos ayında Kongo'da pala kullanan kabile yerlileri tarafından kaçırıldığını fakat daha sonra serbest bırakıldığını söyledi.