Ukrayna, Gazze, Kahramanmaraş… Soykırım ordusunun katlettiği yardım görevlisi Damian Sobol’un 6 Şubat depremlerinde Türkiye’ye koştuğu ortaya çıktı

Soykırımcı İsrail ordusunun dün açlık krizi ile mücadele eden Filistinlilere gıda dağıtan yardım çalışanlarını katlettiği saldırıda hayatını kaybeden Polonyalı Damian Sobol’un asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye’ye koştuğu ortaya çıktı. Sabol’un Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde “yardım meleği” gibi günlerde depremzedelerle ilgilendiği öğrenildi. Katil Başbakan Benjamin Netanyahu saldırının ardından “Savaşlarda böyle şeyler olur” şeklinde alçak bir savunma yaparken terör devleti İsrail’den ilk özür geldi.

Giriş Tarihi 03 Nisan 2024, 11:28 Güncelleme 03 Nisan 2024, 11:47
Ukrayna, Gazze, Kahramanmaraş… Soykırım ordusunun katlettiği yardım görevlisi Damian Sobol’un 6 Şubat depremlerinde Türkiye’ye koştuğu ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Terör devleti İsrail'in dün Deyr-el Balah'ta Filistinlilere gıda dağıtan yardım çalışanlarını hedef aldığı saldırıda hayatını kaybeden çalışanlardan birinin asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye'ye koştuğu öğrenildi.

6 ŞUBAT'TA ELBİSTAN'A KOŞTU

Geçtiğimiz yıl Polonya'da Ukraynalı mülteciler için düzenlenen yardım faaliyetlerine katılırken Türkiye'de meydana gelen depremden haberdar olan Polonyalı Damian Sobol'un Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine geldiği ve depremzedeler için günlerce yemek pişirdiği ortaya çıktı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN TEPKİ YAĞDI

Soykırım ordusu, dün Gazze'nin Deir el-Balah bölgesinde açlık krizi ile mücadele eden Filistinlilere gıda yardımı yapan Batı uyruklu çalışanlara saldırdı. Gazze'de ve dünyanın pek çok bölgesinde savaşlardan, doğal afetlerden etkilenen yüz binlerce sivile destek olan World Central Kitchen çalışanlarına yönelik saldırının ardından dünyanın dört bir yanından Gazze için acil ateşkes çağrısı yapıldı.

SOYKIRIM ORDUSU BİLGİLENDİRİLMİŞTİ

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah bölgesinde hedef aldığı ve çoğu Batı uyruklu 7 kişinin öldürüldüğü yardım kuruluşu konvoyu hakkında önceden bilgilendirildiği belirtildi.

KATİL BİBİ'DEN ALÇAK SAVUNMA

Soykırım ordusunun yardım görevlilerini bilinçli bir şekilde hedef aldığı ortaya çıkarken katil Başbakan Benjamin Netanyahu ise "Savaşlarda böyle şeyler olur" şeklinde alçak bir açıklama yaptı.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, İsrail ordusunun olayı soruşturduğu ve ilk belirlemelere göre, saldırının "insani yardımların Gazze'deki geçici limandan Deir el-Belah bölgesindeki depoya aktarılırken" gerçekleştiği kaydedildi.

Yardım konvoyunun saldırı öncesinde İsrail ordusuyla koordinasyon sağladığı belirtilen haberde, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, Güney Komutanlığı ve ordunun sivil idari işlerine bakan COGAT ile "tehlikeli" diye nitelediği, olayın detaylarını görüştüğü paylaşıldı.

Güvenlik kaynaklarının, saldırıyı "uluslararası düzeyde en zor olay" olarak değerlendirdiği aktarılan haberde ordunun soruşturmasının sonuçlarının, kamuoyu ve uluslararası topluma sunulacağı ifade edildi.

SOYKIRIM ORDUSUNDAN İLK ÖZÜR

Dünyanın dört bir yanından terör devleti İsrail'e tepki yağarken soykırım ordusunun en üst düzey ismi olan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi, yardım konvoyuna yönelik saldırı için özür diledi. Halevi, "yanlış tanımlama" olarak nitelendirdiği saldırıdan pişman olduklarını söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN