Terör devleti İsrail yine kendi askerlerini öldürdü! Kassam Tugayları karşısındaki hezimet soykırımcıyı şaşkına çevirdi

Terör devleti İsrail, Gazze’de haftalardır devam ettiği kara saldırısında hezimete uğramaya devam ediyor. Soykırım ordusu ekim ayının sonundan ve kara saldırısı başladığından bu yana ölen askerlerinin yüzde 17’sinin “dost ateşi” sonucunda hayatını kaybettiğini duyurdu.

Giriş Tarihi 01 Ocak 2024, 13:49 Güncelleme 01 Ocak 2024, 14:10
Terör devleti İsrail yine kendi askerlerini öldürdü! Kassam Tugayları karşısındaki hezimet soykırımcıyı şaşkına çevirdi

İÇİNDEKİLER

Hamas'ın Aksa Tufanı'nı düzenlediği 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye ölüm yağdırmaya devam ederken kara saldırısında uğradığı hezimeti ise artık gizleyemiyor. Kassam Tugaylarının direnişi karşısında karada şaşkına uğrayan soykırım ordusu, ölen askerlerinin yüzde 17'sinin "dost ateşi" sonucunda hayatını kaybettiğini duyurdu.

SOYKIRIM ORDUSU KARADA HEZİMET YAŞIYOR

Gazze'ye kara saldırısında beklediği ilerlemeyi kaydedemeyen, Kassam Tugaylarının direnişi karşısında büyük hezimete uğrarken birçok kez Hamas'tan yapılan atışların nereden geldiğini bile tespit edemediklerini belirten soykırım ordusu, karadaki rezilliklerine bir yenisini daha ekledi.

KENDİ ASKERLERİNİ ÖLDÜRDÜLER

Soykırım ordusundan bugün yapılan açıklamada kara saldırısını başlattıklarından bu yana ölen askerlerin yüzde 17'sinin kaza kurbanı olduğu belirtildi. Bu kazaların bir kısmının "dost ateşi" olduğu, bir kısmının tankların görmediği askerlerin üzerinden geçmesi; kabloların, askerlerin üzerine düşen duvarların ya da Hamas'a yönelik yıkım hazırlıkları sırasında patlayıcı kullanımından kaynaklanan hatalardan dolayı gerçekleştiği belirtildi.

Soykırım ordusunun duyurduğu rakamlara göre 170 askerden 29'u sahadaki hatalar sonucunda hayatını kaybetti. Bu ölümlerin 18'inin "dost ateşi", ikisinin "istisnai yangınlar" ve dokuzunun ise kazalardan kaynaklandığı belirtildi.

KENDİ ASKERLERİNİ ÖLDÜRDÜKLERİNİ SAKLADILAR

İsrail gazetesi the Jerusalem Post, rakamların kendilerine önceden bildirildiğini fakat kamuoyundan gizli tutulduğunu bildirdi. Öte yandan terör devleti İsrail'in basına sıkı bir ambargo uyguladığı ve yayımlanan her bir haberi sıkı incelemelerden geçirdiği biliniyor. Bu doğrultuda, hayatını kaybeden İsrail askerlerinin sayısının İsrail basınının duyurduğundan çok daha yüksek olduğu düşünülüyor.

İSRAİLLİ ESİRLERİ DE YANLIŞLIKLA ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Soykırımcı İsrail ordusu, geçtiğimiz haftalarda Hamas'ın elinde olan 3 esiri de yanlışlıkla öldürdüğünü duyurmuştu. Soykırım ordusundan yapılan açıklamada "İsrail ordu güçleri, Şucaiye'deki çatışmalar sırasında 3 İsrailli rehineyi yanlışlıkla tehdit olarak tanımladı. Sonuç olarak askerler onlara ateş açtı ve öldürüldüler." İfadelerini kullanmıştı.

Açıklamanın ardından Tel Aviv'de öfke doruğa ulaşmış ve esir aileleri sokaklara dökülürken Netanyahu'ya "Zamanları tükeniyor. Onları hemen eve getirin! Tüm rehineler serbest bırakılmadıkça zafer yoktur." diye seslenmişti.