Fransa, Batı Şeria'daki bazı Yahudi yerleşimcilere karşı önlem alacak: "Şiddete kendi gözlerimle tanık oldum"

Katil İsrail'in Batı Şeria'da yerleşimciler eliyle uyguladığı zulümle ilgili Fransa yeni bir karar aldı. Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, ülkesinin işgal altındaki Batı Şeria'daki "bazı aşırılık yanlısı" Yahudi yerleşimcilere karşı önlem almaya karar verdiğini bildirdi. Colonna, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerine ilişkin "Batı Şeria'da bazı aşırıcı İsrailli yerleşimcilerin şiddet uyguladığına kendi gözlerimle tanık oldum. Bu üzücü ve aynı zamanda kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2023, 15:03 Güncelleme 19 Aralık 2023, 15:06
Fransa, Batı Şeria’daki bazı Yahudi yerleşimcilere karşı önlem alacak: Şiddete kendi gözlerimle tanık oldum

İÇİNDEKİLER

Katil İsrail'in Batı Şeria'da yerleşimciler eliyle uyguladığı zulümle ilgili Fransa yeni bir karar aldı. Paris'te bir araya gelen Colonna ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, ortak basın toplantısı düzenledi.

Colonna, Cameron'la toplantı öncesi yaptığı görüşmede, Orta Doğu'daki durumu ele aldıklarını belirterek dün bölgeye yaptığı ziyaretten döndüğünü söyledi.

KENDİ GÖZLERİMLE TANIK OLDUM

Filistin meselesinde iki devletli çözümün önemini vurgulayan Colonna, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerine ilişkin "Batı Şeria'da bazı aşırıcı İsrailli yerleşimcilerin şiddet uyguladığına kendi gözlerimle tanık oldum. Bu üzücü ve aynı zamanda kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Colonna, İsrail'den bu durumla ilgili önlemler almasını ve ülke hukuku çerçevesinde Yahudi yerleşimcileri cezalandırmasını istediklerini belirterek "Fransa, ulusal düzeyde bazı aşırılık yanlısı (Yahudi) yerleşimcilere karşı önlem almaya karar verdi." dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Colonna, bu yerleşimcilere karşı Avrupa Birliği (AB) düzeyinde de yaptırım uygulanmasıyla ilgili çalışma yürüttüklerini aktardı.

"CAMERON İLE 'DERHAL VE KALICI ATEŞKES' ÇAĞRISI KONUSUNDA HEMFİKİRİZ"

Bölgedeki durumla ilgili Cameron'la görüşlerinin çok yakın olduğuna işaret eden Colonna, İngiliz mevkidaşıyla Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'de "derhal ve kalıcı ateşkes" çağrısı konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Gazze'deki sivillerin daha iyi korunmasını ve bölgede insani yardımın daha iyi dağıtılmasını isteyen Colonna, yarın ülkesinin gönderdiği 300 tonluk yardım gemisinin Gazze'ye doğru yola çıkacağını bildirdi.

"KALICI BİR ATEŞKES SAĞLANMASINI İSTİYORUZ"

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron, Gazze'de en kısa zamanda kalıcı bir ateşkes sağlanmasını istediklerini belirtti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN