Dünya Bankası'ndan Gazze'ye yardım eli! 20 milyon dolarlık finansman desteği 377 bin kişiye ulaşacak

Soykırımcı İsrail, ABD'den aldığı yeni desteklerle Gazze'de katliama devam ediyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde ölenlerin sayısı son 24 saatte 207 kişi artarak 18 bin 412'ye yükseldi. Gazze'de insanlık dramı yaşanmaya devam ederken Dünya Bankası, Gazze halkına acil yardım için 20 milyon dolarlık yeni finansman sağlanacağını duyurdu. Bankanın Yönetim Kurulu tarafından onaylanan finansmanın gıda kuponları ve paketleri için 10 milyon dolarlık kaynağı da içerdiği belirtilen açıklamada, söz konusu yardımın 377 bin kişiye ulaşmasının beklendiği bildirildi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 12 Aralık 2023, 19:24 Güncelleme 12 Aralık 2023, 19:24
Dünya Bankası’ndan Gazze’ye yardım eli! 20 milyon dolarlık finansman desteği 377 bin kişiye ulaşacak

İÇİNDEKİLER

Terör devleti İsrail, Gazze'de dünyanın gözü önünde soykırıma devam ediyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, son 24 saatte Gazze'deki hastanelere 208 cenaze ile 408 yaralının getirildiğini aktardı ve çok sayıda cenazenin enkaz altında ve yol kenarlarında kaldığını belirtti.

Gazze'de dram bunula da kalmadı. İsrail güçlerinin cenazeleri almak isteyen ambulanslara engel olduğunu, yaralıların kan kaybından öldüğünü ifade etti.

Milyonların sessiz kaldığı insanlık vahşeti devam ederken Dünyya Bankasından yapılan açıklamada, Gazze'ye acil yardım için destek sağlanacağı aktarıldı.

Açıklamada, Dünya Bankasının toplam 35 milyon dolarlık destek paketinin bir parçası olarak Gazze halkına acil yardım amacıyla 20 milyon dolarlık yeni finansman sağlayacağı kaydedildi.

Bankanın Yönetim Kurulu tarafından onaylanan finansmanın gıda kuponları ve paketleri için 10 milyon dolarlık kaynağı da içerdiği belirtilen açıklamada, söz konusu yardımın 377 bin kişiye ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada, Gazze'deki insanlara yardım sağlanması amacıyla hibe olarak tahsis edilen 35 milyon dolarlık destek paketinin 15 milyon dolarının halihazırda ulaştırıldığı aktarıldı.

Dünya Bankasının açıklamasında, yardım faaliyetlerinin, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Gıda Programı ve UNICEF gibi halihazırda Gazze'de faaliyet gösteren Birleşmiş Milletler kuruluşları aracılığıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN