İşgalci İsrail hastaneleri hedef alıyor! 55 bin hamile kadın zor durumda

Gazze’yi toplu mezarlığa çeviren barbar İsrail, masum çocuk ve kadınlara ölüm kusmaya devam ediyor. El- Ehli Baptist Hastanesi’nden sonra sivillerin sığındığı binlerce yaralı ve hastanın bulunduğu Kudüs hastanesini tehdit eden İsrail, Endonezya ve Şifa hastanesinin de hedefte olduğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2023, 07:02 Güncelleme 30 Ekim 2023, 14:01
İşgalci İsrail hastaneleri hedef alıyor! 55 bin hamile kadın zor durumda

İÇİNDEKİLER

İsrail katliamında 23. gün geride kaldı. 7 Ekim'den bu yana aralıksız bir şekilde Gazze Şeridi'nin üzerine ölüm kusan İsrail katliamın şiddetini arttırarak hastane, cami, mülteci kampı gibi sivillerin sığındığı her noktayı bombalamaya devam ediyor.

Batı'nın desteğini arkasına alan İsrail, önceki gece de saldırılarına hava ve karadan aralıksız devam etti. İsrail Hava Kuvvetleri 450 hedefin vurulduğunu duyurdu.

Uluslararası iradeyi hiçe sayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kara saldırılarını genişletme kararı aldıklarını ve soykırımın ikinci aşamasına geçtiklerini açıklamasından kısa bir süre sonra yeni bir tehdit geldi.

HASTANE ÇEVRESİNİ HEDEF ALDI
Filistin Kızılayı İsrail'in Gazze'deki Kudüs Hastanesini bombalayacakları tehdidinde bulunduğunu bildirdi. Hastanenin çevresinin vurulduğu kaydedildi. İsrail ordusu ise Gazze Şeridi'nde binlerce yaralı ve sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ni hedef alma seçeneğinin halen masada olduğunu açıkladı. Kızılhaç, Gazze'deki sivillerin korunması için acil çağrıda bulundu.

YOLCU OTOBÜSÜNÜ VURDU
İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde yolcu otobüsünü bombaladı. Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, saldırıda ölen ve yaralananların olduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 302 artarak 8 bin 5'e yükseldiği kaydedildi. Ölenlerin 3 bin 342'sinin çocuk, 2 bin 62'sinin ise kadın olduğu aktarıldı.



İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hamas'ın 7 Ekim saldırıları konusunda güvenlik ve istihbarat servislerini sorumlu tutan ve yoğun tepki çeken sözleri nedeniyle 'hata yaptığını' belirterek özür diledi. İsrail Başbakanı, önceki akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı bir süre sonra silmişti.

HAMİLE KADINLAR KALACAK YER BULAMIYOR
Gazze'de insani kriz giderek derinleşirken, hamile kadınlar da doğum sürecinde kalacak yer bulmakta zorlanıyor. Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Fadia Malhis, "Gazze Şeridi'nde 55 bin hamile kadın var ve bunlardan 5 bin 500'ünün gelecek hafta zor şartlar altında doğum yapması bekleniyor" dedi. Kız kardeşinin doğum sürecindeki zorluklarını anlatan Selva Zeyneddin, "Büyük zorluklarla Şifa Hastanesi'ne ulaştık. Araç yok ve İsrail bombardımanı devam ediyordu" dedi. Zeyneddin, hastanede kalacak yer bulamadıklarını dile getirdi.



AVRUPA BİRLİĞİ SONUNDA KONUŞTU
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Birleşmiş Milletleri'nin (BM) Gazze halkının zor durumuna dikkat çektiğini hatırlatarak, "Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil öldürüldü. Bu durum Uluslararası İnsancıl Hukuka aykırıdır" açıklamasını yaptı. Borrell, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, İsrail'in ağır bombardıman altında tuttuğu Gazze'nin tamamen karartma ve tecrit altında olduğunu ifade etti. Borrell, "BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) elektriksiz, gıdasız ve susuz Gazze halkının çaresiz durumu hakkında uyarıyor. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil öldürüldü. Bu durum Uluslararası İnsancıl Hukuka aykırıdır" dedi.

GAZZE'YE İNTERNET SUNACAK MUSK'A İSRAİL'DEN TEHDİT
Sabah'ta yer alan habere göre; İsrail'in Gazze'ye saldırıları bölge ile tüm iletişimin kopmasına neden oldu. Elon Musk sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Gazze'deki uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Elon Musk'a teşekkür ederken İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi ise Musk'a tepki gösterdi. İsrailli bakan, "Gazze'ye internet sağlama girişimiyle her yolu kullanarak mücadele edeceğiz" dedi. Öte yandan Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal, Gazze'de iletişim ve internetin kademeli olarak geri döndüğünü duyurdu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN