Ülkeyi karıştırıp ABD’ye kaçtı! Netanyahu’nun oğlu Yair’e İsrail askerlerinden tepki: Biz savaşırken Miami Beach’te hayatın tadını çıkarıyor

İsrail Gazze’de büyük bir soykırıma imza atıyor. Gönüllü İsrail askerleri Filistinlileri katletmek için sıraya girerken Başbakan Benjamin Netanyahu’nun büyük oğlu Yair Netanyahu ise ABD’nin Miami şehrinde kanlı soykırımı uzaktan seyrediyor. İsrail askerlerinden ABD’ye kaçan Yair Netanyahu’ya tepki geldi. Netanyahu’nun büyük oğlunun savaş sırasında ülkede olmamasının yönetime güveni sarstığını söyleyen İsrail askerleri “Biz ön saflardayken Yair Miami Beach’te hayatının tadını çıkarıyor.” dedi.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2023, 10:09 Güncelleme 24 Ekim 2023, 11:22
Ülkeyi karıştırıp ABD’ye kaçtı! Netanyahu’nun oğlu Yair’e İsrail askerlerinden tepki: Biz savaşırken Miami Beach’te hayatın tadını çıkarıyor

İÇİNDEKİLER

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de büyük bir katliama imza atıyor. Soykırımcı İsrail askerleri Hamas'a karşı savaşmak için gönüllü olurken Başbakan Benjamin Netanyahu'nun oğlu ise ülkeyi terk ederek Miami'ye gitti. İsrail askerleri ise Netanyahu'nun en büyük oğlu Yair'in Miami'ye kaçmasına tepki gösterdi ve ABD'de ne yaptığını sordu.

"MIAMI BEACH'TE HAYATIN TADINI ÇIKARIYOR"

Bu yılın başında Florida'ya taşınan Netanyahu'nun en büyük oğlu Yair, orada yaşamaya devam ediyor. The Times gazetesinin aktardığına göre güvenlik nedeniyle ismini açıklamayan bir İsrail askeri ise Yair için "Ben ön saflardayken Yair Miami Beach'te hayatının tadını çıkarıyor." dedi.

32 yaşında olan Yair, 40 yaşında sona erecek olan yedek görevini yapabilecek durumda. Buna rağmen İsrail'e gidip askerlik yapmak yerine yaşananları Miami'den izlemeye devam ediyor.

"HEPİMİZ CEPHEYE GİDİYORUZ AMA YAİR BURADA DEĞİL"

İsmini vermeyen İsrail askeri, Yair Netanyahu'nun Miami'de olması hakkında şöyle konuştu:

Ailelerimizi ve ülkemizi korumak için işimizi, ailelerimizi, çocuklarımızı terk eden bizleriz, bu durumdan sorumlu olanlar değil. Kardeşlerimiz, babalarımız, oğullarımız, hepsi cepheye gidiyor ama Yair hala burada değil. Bu durum ülke yönetimine güven duyulmasına yardımcı olmuyor.

Hamas'a karşı savaşmak üzere hazırlanan bir diğer gönüllü İsrail askeri ise Yair hakkında şu şekilde konuştu:

Bir işimin, hayatımın ve ailemin olduğu Amerika'dan geri döndüm. Bu, İsrailliler olarak yakın tarihimizdeki en birleştirici an ve başbakanın oğlu da dahil olmak üzere her birimiz şu anda burada olmalıyız.

PROTESTOCULARA "TERÖRİST" DEYİP ÜLKEDEN KAÇMIŞTI

İsrail'i karıştıran ve iç savaş ihtimaline kadar varan yargı reformu protestoları sırasında Yair, sosyal medyada, gösterilere katılan yüz binlerce İsrailli için "terörist" ifadesini kullanmıştı. Gösterileri ABD'nin finanse ettiğini iddia eden Yair, aldığı tepkilerin ardından ABD'ye taşınmıştı.

ABD'ye taşınan Yair, Instagram hesabından savaş mağdurları ve savaş başladığından bu yana bölgeden ayrılan İsrailliler için sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmalar yapıyor.