Dünya bir yana 10’lar bir yana! İsrail, Gazze'yi katletti: Güç sahipleri, vahşeti sadece izledi! | Vicdanlı insanlar tepki gösterdi

İsrail, Gazze'yi katletti. O fotoğrafları yayınlamaya Bizim yüreğimiz yetmedi! Ama nice güç sahipleri, vahşeti sadece izledi! Para babaları, ses etmedi. Petrol zenginleri, ortada görünmedi. Batı dünyası, seyretmekle yetindi! Sadece başkan erdoğan ve birkaç etkilişim, kirli ittifakın karşısına dikildi. "Durun" dedi. Vicdanlı insanlar da tepki gösterdi. Ve dünya, acı gerçekle yüzleşti: Oyun kuranlar İsteseydi, o çocuklar yaşayabilirdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2023 Güncelleme 21 Ekim 2023, 06:59
Dünya bir yana 10’lar bir yana! İsrail, Gazze’yi katletti: Güç sahipleri, vahşeti sadece izledi! | Vicdanlı insanlar tepki gösterdi

İÇİNDEKİLER

İsrail, Gazze'deki tarihi kiliseye saldırdı: 18 ölü

Batı Şerıa'daki Nur Şems Mülteci Kampı bombalandı: 13 ölü

Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyenlere gaz fişeği atıldı




Başkan Erdoğan İsrail, bölge dışı Aktörlerin kışkırtması sonucu örgüt gibi davranmaktadır.

Gigi Hadid: Filistin asıllı manken Filistin mücadelesine ve işgal altındaki hayata derin bir empatim var.



Bella Hadid: Filistin asıllı manken kariyerim dursa bile Filistin'i desteklemeye devam edeceğim.

Mohamed Salah: MIsırlı futbolcu masum ruhlar için birlik olalım. İnsanlık galip gelmeli...

Marıa Guardıola M. Cıty Tek.Direktörü: Pep Guardıola'nın kızı oturup tv'de soykırım mı izleyeceğiz?

Demı Lovato: ABD'Lİ şarkıcı masum insanların katledilmesi kabul edilemez

Zayn Malik Pakistan asıllı İngiliz şarkıcı: Özgür Filistin

Karim Benzema: Cezayir asıllı futbolcu dualarımız haksız bombalarla katledilen Gazzeliler için...

Mark Ruffalo: ABD'li aktör hıçbır zulüm sonsuza kadar sürmez

Bassem Yusuf: Mısırlı komedyen mutlu olmak için daha kaç kışiyi öldürmeniz gerekiyor!




KATLİAM WAR
İsrail, katliama 14. Günde de devam etti... Bugüne kadar 10 okulu yerle bir eden İsrail; hastaneleri, camileri, fırınları, barajları yer le bir eden İsrail dün de Gazze'deki Rum Ortodoks Kilisesi'ni vurdu. 5'i çocuk 18 kişinin öldüğü saldırıda, 44 kişi de yaralandı. Batı Şeria'da bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda 30 Filistinli can verirken, 21 kişi de yaralandı. Gözü dönmüş İsrail ordusu, Gazze'de 21 evi de bombaladı. Burada da çok ciddi kayıpların olduğu açıklandı.

İSRAİL'E YATIRIM
ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'dan ulusa seslendi. Kongre'ye Ukrayna ve İsrail için acil bütçe talebi ileteceklerini söyleyen Biden, "İsrail için daha önce benzeri görülmemiş destek isteyeceğiz. Bölgedeki diğer hasım aktörlerin İsrail'in hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu görmelerini sağlayacağız. Ulusal güvenliğimiz için İsrail'e yatırım yapacağız" dedi.




İSRAiL ÖRGÜT GiBi DAVRANIYOR
Başkan Erdoğan, "İsrail yönetimi, devlet aklıyla hareket etmek yerine, bölge dışı aktörlerin de kışkırtmasıyla örgüt gibi davranmaktadır. İsrail yönetimine sivillere yönelik saldırılarına ve soykırıma varan operasyonlarını derhâl durdurması çağrımızı yineliyorum" dedi.

NOTLAR
İsrailli akademisyen Neve Gordon, "Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin işleyişine ve UCM'ye kimlerin getirildiğine bakarsak, İsrail katliamlardan ceza almaz" dedi.
- Başta Müslüman ülkelerde olmak üzere 121 ülkede milyonlarca kişi İsrail'e karşı yürüdü.
- Mısır medyası, Gazze'ye insani yarım sevkiyatı için Refah Sınır Kapısı'nın bugün açılabileceğini bildirdi.
- Sisi: Sivillerin Gazze'den Sina'ya göçü son derece tehlikelidir bir durumdur. Bu Filistin davasını tamamen bitirebilir. Barış sürecini yeniden canlandırmamız gerekiyor..
- BM Genel Sekreteri Guterres: Bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan, hiçbir çözüm mümkün değildir.
- ABD: Ülke dışına seyahat edecek vatandaşlarımızın çok daha dikkatli olmaları gerekiyor.



AMERİ'KAN' FIRTINASI
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 4 bin 137'ye yükseldi, 13 binden fazla kişi de yaralandı. İsrailli yetkililerin bildirdiğine göre Hamas'ın saldırılarında ölen İsrailliler'in sayısı ise bin 400'ü geçti. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Piyade birlikleri Gazze sınırı yakınında toplandı. Yakında Filistin yerleşimlerini içeriden görecekler. Emir gelecek" diye konuştu. Bununla birlikte İsrail, Türkiye dahil bölge ülkelerdeki büyükelçi ve diplomatlarını geri çağırdı. Başbakan Binyamin Netanyahu da dün Gazze sınırına yaptığı ziyarette askerlerle çekilmiş bir görüntüsünü sosyal medyadan paylaşarak "hazırız" mesajını verdi. Bu gelişmeler kara harekatının eli kulağında yorumlarına neden oldu.



SAYGISIZLIK YAPTILAR
Başkan Erdoğan'ın Filistin diplomasisini öven ve İsrail'in katliamına karşı çıkan sanatçı Fazıl Say'ın konserleri iptal edildi. Fazıl Say, "Malesef barıştan yana olmak zor zanaat.. İsviçre'de Migros firmasının konser organizasyonuyla planlanmış 4 konserim iptal edildi. Sebep olarak, İsrail Filistin gerilimi konusunda sosyal medyamda yansıttığım fikirlerimi gösterdiler. Tüm yazdıklarım hiçbir değişiklik olmadan sosyal medyamda durmaktadır" dedi.



MAZLUMA BOMBA ZALİME KURABİYE
Yıllardır Filistin topraklarını işgal eden ve yaklaşık 2,5 milyon sivilin yaşadığı Gazze'yi abluka altına alarak aç, susuz ve elektriksiz bırakan İsrail terörü devam ediyor. Günlerdir Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail'e tepkiler çığ gibi büyürken, Kudüs'te yaşayan ABD'li fenomen Jazzie Morgan, 5 arkadaşıyla birlikte İsrail askerlerine glütensiz ürünler hazırladı. Bu durum çok sert tepkilere neden olunca, paylaşımını sildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN