Rusya Devlet Başkanı Putin'den Gazze'de hastaneyi vuran İsrail'e tepki: Korkunç bir olay ve felaket!

Rusya Devlet Başkanı Putin, İşgalci İsrail'in Gazze'de hastaneyi hedef almasına tepki gösterdi. Putin, "Trajedi, korkunç bir olay ve felakettir." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 18 Ekim 2023, 13:08 Güncelleme 18 Ekim 2023, 17:05
Rusya Devlet Başkanı Putin’den Gazze’de hastaneyi vuran İsrail’e tepki: Korkunç bir olay ve felaket!

İÇİNDEKİLER

İşgalci İsrail ölüm yağdırdığı Filistin'de katliama devam ediyor.

İşgal güçleri son olarak dün Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesini vurdu. Hastanede aralarında çocuk ve kadınların olduğu en az 500 kişi katledildi.

PUTİN'DEN İSRAİL'E TEPKİ
Rusya Devlet Başkanı Putin İsrail'in katliamına tepki gösterdi.

Putin, Gazze'deki hastane saldırısının taraflar arasındaki müzakereleri başlatmak için işaret olması gerektiğini belirterek, "Trajedi, korkunç bir olay ve felaket. İnsani nitelik taşıyan bir yerde yüzlerce insan yaralandı ve yüzlercesi öldü." dedi.

Putin, Çin'de gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında basın mensuplarının, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısına ve Ukrayna'ya ilişkin sorularını yanıtladı.

"HER ZAMAN BAĞIMSIZ FİLİSTİN KURULMASINDAN YANA OLDUK"
Bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediklerini vurgulayan Putin, "İlkeli bir tutumumuz var ve bunun bugünkü krizle hiçbir ilgisi yok. Biz, her zaman başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulmasından yana olduk." ifadesini kullandı.

Putin, Gazze'de çok sayıda insanın hayatını kaybettiği Filistin'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırıyı değerlendirerek, şunları kaydetti:

"Trajedi, korkunç bir olay ve felaket. İnsani nitelik taşıyan bir yerde yüzlerce insan yaralandı ve yüzlercesi öldü. Bunun, bu çatışmayı mümkün olan en kısa sürede sona erdirmemiz gerektiğine dair bir işaret olmasını umuyorum. Taraflar, en azından bir şekilde temaslara, müzakerelere başlamalılar."

KİNJAL TAŞIYAN RUS UÇAKLARI, KARADENİZ'DE DEVRİYEYE BAŞLADI
ABD'nin Ukrayna'ya "Ordu Taktik Füze Sistemi (ATACMS)" olarak bilinen uzun menzilli füzeleri sevk etmesine tepki gösteren Putin, "Bu Ukrayna için iyi bir şey değil. Bu sadece acıyı uzatır. Füzelerin sevkiyatı, çatışma hattındaki durumu hiçbir şekilde büyük ölçüde değiştiremeyecek. Bu imkansız. Bunu kesin olarak söyleyebiliriz." diye konuştu.

Putin, Rusya Hava ve Uzay Kuvvetlerine Karadeniz'deki devriye faaliyetlerini artırma talimatı verdiğini belirterek, "Kinjal füzelerini taşıyan Mig-31 uçakları, Karadeniz'de devriye gezmeye başladı. Bunun bir tehdit olmadığı konusunda uyardım ancak Akdeniz'de olanlarla ilgili görsel ve silahların yardımıyla kontrol gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN