Ölüm kıskacı: Gazze'yi 3 koldan kuşatan İsrail çoluk-çocuk, yaşlı-kadın ayırt etmeden katliam yapıyor

Rehineleri Hamas'ın elinden alamayan İsrail, adeta çıldırdı. Gazze'de elektrik ve gazı kapattı. Yiyecek verilmesini yasakladı. Su bile yollamadı! Çoluk-çocuk, yaşlı-kadın ayırt etmeksizin ölüm yağdırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2023 Güncelleme 13 Ekim 2023, 06:58
Ölüm kıskacı: Gazze’yi 3 koldan kuşatan İsrail çoluk-çocuk, yaşlı-kadın ayırt etmeden katliam yapıyor

İÇİNDEKİLER

İsrail ordusu, saldırıların 6. gününde, Gazze'yi ABD yapımı F35'lerle bombaladı. Bin ev yıkıldı, 13 bin bina ağır hasar aldı. 2,3 milyonluk şehirde açlık başladı!



Kanalizasyonlarda vurulduğu için atıklar sokağa salındı, salgın yayıldı. Morglarda yer kalmadı. İsrail, yaralı Filistinliler'i tedavi etmeyeceğini açıkladı.

150 rehine bırakılana kadar Gazze'ye elektrik, ve yemek verilmeyeceği tekrarlandı. Ordu, Halep ve Şam'a da saldırdı. Kara harekatının başlayacağı açıklandı. Gazze'de 1537 kişi öldü. İsrail'de ise hayatını kaybedenlerin sayısı 1300'e çıktı.

ERDOĞAN KURTARDI
Başkan Erdoğan, bölgede akan kanı durdurmak amacıyla 13 ülke lideriyle konuştu. Ayrıca rehinelerin bırakılması için temaslarda bulundu. Birkaç saat sonra bir kadın ve 2 çocuğun serbest kaldığı duyuruldu.



'SAY'GIDEĞER!
Piyanist Fazıl Say, Başkan Erdoğan'ı tebrik etti. "Barış için en iyi, en doğru açıklamaları yapan liderdir" dedi. Çinli akademisyen Shou Huisheng'den de övgü geldi: Türkiye, barış için çok çabalıyor.



ABD: İSRAİL'İN HABERİ VARDI!
ABD Kongre Üyesi Michael Mccaul: Mısır, İsrail'i saldırıdan 3 gün önce uyardı. İsrail ordusu: Saldırıdan önceki gece bazı işaretler vardı. Ama haberimiz yoktu!

'ZALİM'YAHU!
İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmalarda, Tel Aviv F-35'leri de havalandırdı. Gazze bombardımanında yüzlerce insan hayatını kaybederken, Başbakan Binyamin Netanyahu "Hamas üyesi olan herkes ölüdür" açıklamasını yaptı.

Hamas'ın terör örgütü DEAŞ ile aynı olduğunu tekrarladı. ABD'nin desteğinin İsrail'in mücadelesi için "kritik" öneme sahip vurguladı. Sağlık Bakanı Moshe Arbel ise saldırılarda yaralanan Filistinliler'in devlet hastanelerinde tedavi edilmemesi için genelge yayınladı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Hastaneler tam kapasiteyle çalışıyor. İsrail saldırılarının artması ve oluşan yoğunluktan dolayı yaralı ve hastalar yerde yatıyor" ifadelerini kullandı. İsrail'in devam eden elektrik, su ve yakıt kesintisinin, yaralı ve hastaların hayatlarını tehdit ettiğini anlattı.



REHİNE RESTİ
İsrail hükümetine göre yaklaşık 150 İsrailli Hamas tarafından rehin alındı. İsrailli yetkililer, "Esirler evlerine dönmeden Gazze'ye elektrik, su ve yakıt verilmeyecek" açıklaması yaptı. Gazzeliler kan ağladı: Gökten ölüm yağıyor, nereye saklanacağız? Bu bir yok etme savaşı.

Notlar ABD'li Mccaul: Mısır, İsrail'i üç gün önce uyardı. Mısır, 10 Ekim'de kapatılan Refah Sınır Kapısı'nı yeniden açtı. İsrail Şam ve Halep havalimanlarına da bomba yağdırdı.

İsrail ordusu, kara harekatı için askerin hazır olduğunu açıkladı. İsrail, Hamas'ın yeraltında inşa ettiği tünelleri hedef aldı. Hem İsrail'de, hem de Gazze'de morglarda yer kalmadı.

BM: 2,3 milyonluk Gazze'de 650 bin kişi ciddi su sıkıntısıyla karşı karşıya. AB ülkeleri, İsrail yanlısı eylemlere izin verirken Filistin'le dayanışma gösterilerini yasaklıyor. BM: Gazze'de 1000 ev yerle bir oldu. 12 bin 600'den fazla ev hasar gördü.



BİR DÜNYA CAN KAYBI
İsrail ve Filistin'de yaşanan çatışmalarda, çifte vatandaşlığı bulunan bir Türk'ün hayatını kaybettiği açıklandı. Ayrıca bir Türk'ün de kayıp olduğu iddiası ortaya atıldı. Bölgedeki çatışma ve bombardımanda Avusturya'dan ABD'ye, İspanya'dan Hindistan'a kadar çok sayıda vatandaşın öldüğü haberi yayıldı. Şu ana kadar yapılan açıklamada 7 ABD'linin öldüğü, 7 kayıp olduğu bildirilirken, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise "Saldırılarda en 25 ABD'li hayatını kaybetti" açıklamasını yaptı.



HARVARD İKİ PARÇA
Hamas-İsrail savaşı, ABD'nin dünyaca ünlü üniversitesi Harvard'ı karıştırdı. Yaklaşık 700 öğrenci, Filistin'de yaşananlardan İsrail'i sorumlu tuttukları bir mektup kaleme aldı. Yöneticiler öğrencileri uyardı. Okulda Filistin ve İsrail gösterileri yapıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN