İsrail'in Gazze'deki saldırılarının ardından yıkımın boyutu uydudan görüntülendi! Evler yerle bir oldu

İsrail ve Hamas çatışmalarında beşinci gününde devam ederken, ABD'li uydu şirketi Maxar, İsrail'İn hava saldırılarının Gazze'de neden olduğu şiddetli yıkımın uydu görüntülerini paylaştı. Görüntülerde bölgedeki konutların yanarak adeta küle döndüğü görülüyor.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2023, 02:54 Güncelleme 11 Ekim 2023, 03:23
İsrail’in Gazze’deki saldırılarının ardından yıkımın boyutu uydudan görüntülendi! Evler yerle bir oldu

İÇİNDEKİLER

Hamas militanlarının saldırısından günler sonra İsrail'in kuşatma altındaki bölgeye düzenlediği hava saldırılarının ardından, uydu görüntüleri Gazze'deki yıkımı gözler önüne serdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanı ve yıkımı, Başbakan Benjamin Netanyahu tarafından önceden bildirilmiş ve Netanyahu "nesiller boyu yankılanacak" bir misilleme yapılacağını açıklamıştı.

Maxar Technologies'e ait uydu görüntüleri, hava saldırısından kaynaklanan patlamaları ve yanan konutları gösterdi. Görüntülere göre Gazze'deki Al-Sousi ve Al Gharbi camileri de yıkıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün İsrail'in hava saldırılarının Gazze'nin Şeyh Radvan ve Al-Nasr mahallelerindeki evleri hedef aldığını açıkladı.

Diğer taraftan, Gazze 2007 yılından bu yana İsrail'in kara, hava ve deniz ablukasına maruz kalıyor ve bu durum Filistinli siviller üzerinde yıkıcı bir etki yaratıyor. Dar toprak şeridi yaklaşık 2 milyon insana ev sahipliği yapıyor.


İsrail, Hamas'ın Cumartesi günü gerçekleştirdiği saldırının ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'nde "tam kuşatma" ilan etti.

NE OLMUŞTU?
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda en az 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği, 106'sı ağır 2 bin 806 kişinin de yaralandığı aktarılmıştı.

Hamas'ın Aksa Operasyonu ile büyük bir şoka uğrayan İsrail, Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Filistin'den gelen en büyük saldırı ile karşı karşıya olan İsrail, resmen savaş ilan etti.

800 ila 1000 arasında silahlı Filistinlinin 80 ayrı noktadan İsrail'e sızdığını duyuran İsrail ordusu, Aksa Operasyonu'nun başlatıldığı 7 Ekim'den bu yana Gazze sınırına 100 bin yedek askerin toplandığını duyurdu.

İsrail'in güneyinde Karmia, Aşkelon ve Sderot'ta Hamas ile İsrail askerleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Hamas, Aşkelon'a saldırı başlattı. A Haber bölgeden roketlerin ateşlenme anlarını canlı yayında aktardı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN