Gardaş Azerbaycan Cumhurbaşkan Aliyev'den Başkan Erdoğan'a tebrik: Adınız Türkiye devletçilik tarihine kazınmıştır

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, AK Parti'nin 4’üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yeniden genel başkanlığa seçilen Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği tebrik mesajında, “Adınız Türkiye devletçilik tarihine sonsuza kadar kazınmıştır” dedi. Öte yandan Türk ve Azerbaycan halkının sarsılmaz iradesinden ve "Tek millet, iki devlet" ilkesine dayanan Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bundan sonra da gelişmeye ve güçlenmeye devam edeceğinden emin olduğunu vurgulayan Aliyev, "Bir kez daha sizi ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin her bir üyesini en içten dileklerimle tebrik ediyor, parti çalışmalarında başarılar, kardeş Türkiye Devleti'ne ve halkına daima huzur ve refah diliyorum" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2023, 23:50 Güncelleme 08 Ekim 2023, 01:33
Gardaş Azerbaycan Cumhurbaşkan Aliyev’den Başkan Erdoğan’a tebrik: Adınız Türkiye devletçilik tarihine kazınmıştır

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yeniden genel başkanlığa seçilenBaşkan Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj gönderdi.



"KARDEŞ TÜRKİYE'NİN KALKINMASI VE İLERLEMESİ İÇİN YAPTIĞINIZ HİZMETLERE DUYULAN BÜYÜK TAKDİRDİR"
Aliyev mesajında, yeniden genel başkanlığa seçilmesi dolayısıyla Erdoğan'ı yürekten kutladığını belirten Aliyev, "Bu, milli iradenin bir ifadesi, Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerinin size olan sonsuz güveninin, itimadının ve desteğinin açık bir tezahürü, kardeş Türkiye'nin kalkınması ve ilerlemesi için yaptığınız hizmetlere duyulan büyük takdirdir. Adalet ve Kalkınma Partisi büyük kurultayı, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal ve siyasi hayatında tarihi bir olaydır. Kongrede alınan önemli kararların, partinin gelecek faaliyet alanlarının belirlenmesine, kardeş halkınızın refahı için belirlenen yeni hedeflere ulaşılmasına ve ülkenizin yeni sosyal-ekonomik gelişim aşamasını sağlayacak "Türkiye Yüzyılı" vizyonunun gerçekleştirilmesine olağanüstü katkı sağlayacağından eminim" dedi.

"ADINIZ TÜRKİYE DEVLETÇİLİK TARİHİNE SONSUZA KADAR KAZINMIŞTIR"
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşundan bu yana Türk devletine ve milletine onur ve şerefle hizmet etiğinin altını çizen Aliyev, "Beyan ettiği ilke ve amaçlara bağlılık sergileyerek Türkiye devleti ve halkı karşısında onur ve şerefle hizmet etmiş, her alanda büyük başarılara imza atmış, ülkenizin küresel güç merkezine dönüşmesini ve uluslararası camiada büyük nüfuz kazanmasını sağlamıştı. Tüm bu başarılarda sizin paha biçilemez rolünüz ve eşsiz bir emeğiniz var. Bu nedenle adınız Türkiye devletçilik tarihine sonsuza kadar kazınmıştır. Türkiye'nin sizin bilge ve kararlı liderliğiniz altında elde ettiği başarılardan, dünyada artan itibarından dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz. Hali hazırda Azerbaycan-Türkiye kardeşliği, birliği ve stratejik müttefikliğinin örnek teşkil ettiğini ve en üst düzeyde olduğunu büyük bir mutlulukla belirtmek isterim. Karşılıklı güven, destek ve dayanışmaya dayalı sağlam temeller üzerine kurulmuş devletlerarası ilişkilerimiz, aynı zamanda bölgesel iş birliğine, istikrara ve güvenliğe önemli katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.



Türk ve Azerbaycan halkının sarsılmaz iradesinden ve "Tek millet, iki devlet" ilkesine dayanan Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bundan sonra da gelişmeye ve güçlenmeye devam edeceğinden emin olduğunu vurgulayan Aliyev, "Bir kez daha sizi ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin her bir üyesini en içten dileklerimle tebrik ediyor, parti çalışmalarında başarılar, kardeş Türkiye Devleti'ne ve halkına daima huzur ve refah diliyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 4. Olağanüstü Büyük Kongre'de 1399 geçerli oyun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi.

Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kongre kapsamında önemli mesajlar verdi. Terör örgütlerine yönelik "Bir gece ansızı gelebiliriz" uyarısını yineleyen Erdoğan, emekli memurlar için "Kabine sonrası müjdemizi açıklayacağız" dedi.




Başkan Erdoğan kongre öncesi salona giremeyen coşkulu kalabalığa hitap etti. Sonrasında salona giren Başkan Erdoğan, burada konuşmasına başlamadan önce 12 yıl kaybettiği annesi Tenzile Erdoğan için hazırlanan özel koreografiyi gördü. 7 Ekim 2011'de annesini ebediyete uğurlayan Başkan Erdoğan koreografiyi görünce duygularına hakim olamadı, gözleri doldu.

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde MKYK, Merkez Disiplin Kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu ile Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulunun yeni üyeleri belirlendi. Mevcut MKYK üyelerinden 49'u yeni MKYK'da yer almazken 26 isim yerini korudu. Düzenlenen ilk MKYK'nın ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik yeni MYK'da yer alan isimleri de açıkladı. MYK'de yer alan 18 üyeden 14'ü görevine devam edecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN