Venezuela savcılığından Juan Guaido için yakalama emri verdi: ABD’nin maşası kırmızı bültenle aranacak

Venezuela savcılığı Başkan Nicolas Maduro’yu iktidardan indirerek başkanlık koltuğuna oturmaya çalışan muhalefet lideri Joan Guaido hakkında yakalama kararı çıkardı. Vatana ihanet, kara para aklama ve görevini kötüye kullanma suçlarından yargılanacak olan Joan Guaido, kırmızı bültenle aranacak.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 11:56 Güncelleme 06 Ekim 2023, 12:36
Venezuela savcılığından Juan Guaido için yakalama emri verdi: ABD’nin maşası kırmızı bültenle aranacak

İÇİNDEKİLER

Venezuela savcılığından perşembe günü yapılan açıklamada muhalefet lideri Juan Guaido için tutuklama emri verildiği bildirildi. Interpol desteği ile aranacak olan Guaido, yakalandığı takdirde tutuklanacak.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANACAK

Venezuela Savcısı Tarek William Saab, "Guaido hakkında tutuklama emri çıkarmak ve suçlarının bedelini ödemesi için Interpol'den Kırmızı Bülten talep etmek üzere" göreve atandığını bildirdi.

VATANA İHANET, KARA PARA AKLAMA, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA!

ABD'de sürgünde yaşayan Guaido'nun vatana ihanet, görev gaspı, kara para aklama ve suç işlemek amacıyla dernek kurmakla suçlanıyor.

Guaido'nun kamu petrol kaynaklarını 19 milyar dolara yakın veya daha fazla zarara neden olmak için kullandığını belirten Savcı Saab, ABD'deki bir federal mahkeme tarafından basına sunulan belgelerde de bunun ortaya çıktığını duyurdu.

Hakkında 27 farklı soruşturma yürütülen Guaido için ilk kez tutuklama kararı çıktı.

Ulusal Meclis eski Başkanı Guaido, 2018'de Başkan Nicolas Maduro'nun yeniden seçilmesine meydan okumuş ve ABD desteğini de arkasına alarak Ocak 2019'da kendisini Venezuela'nın "geçici başkanı" ilan etmişti.

Guaido Maduro'yu iktidardan indirmeyi başaramamış ve Maduro liderliğindeki hükümet koalisyonu 7 Aralık 2020'de yapılan parlamento seçimleri kazanmıştı.