Soros’un gözü Kafkasya’da! ABD Gürcistan’da düğmeye bastı: Hedef Azerbaycan mı?

Karabağ’daki antiterör operasyonunun ardından Azerbaycan basınından dikkat çeken bir analiz geldi. Yeni Müsavat gazetesi, geçtiğimiz ay Gürcistan’daki darbe girişiminin ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından organize edildiğini ima etti. USAID Başkanı Samantha Power’ın Ermenistan ziyaretine dikkat çeken Yeni Müsavat, USAID’ın Soros Vakfı ile birlikte hareket ettiğini belirtirken Soros’un yeni hedefinin Azerbaycan olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 16:54 Güncelleme 06 Ekim 2023, 17:08
Soros’un gözü Kafkasya’da! ABD Gürcistan’da düğmeye bastı: Hedef Azerbaycan mı?

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan'ın Karabağ'da antiterör operasyonu ile Ermenistan tarafından işgal edilen toprakları geri almasının ardından Azerbaycan basınından dikkat çeken bir analiz geldi. Gürcistan'da geçtiğimiz ay yapılan darbe girişiminin ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından organize edildiğini ima eden Azerbaycan gazetesi Yeni Müsavat, ABD'nin yeni hedefinin Azerbaycan olabileceğini vurguladı.

"ABD GÜRCİSTAN'DA DÜĞMEYE BASTI"

Yeni Müsavat, ABD'nin Rusya'yı Güney Kafkasya'dan tamamen çıkarma planı için düğmeye bastığını belirtiyor. Azerbaycan gazetesi, Rusya ile Ermenistan arasındaki bağların kopma noktasına geldiği bir dönemde Gürcistan'da yaşananların Amerikan istihbaratına bağlı bir darbeye hazırlık olduğuna dikkat çekti ve Gürcistan'ın Avrupa Birliği (AB) adaylığı statüsünün yıl sonuna kadar belli olması beklenirken dış güçlerin ülkede huzursuzluk çıkarmak için harekete geçtiğini vurguladı.

Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi, bir grup isyancının darbe yapmayı ve hükümeti zorla değiştirmeyi planladığını öne sürmüştü.

ABD'NİN YÖNTEMİ HEP AYNI

USAID'in 1991'den bu yana Azerbaycan'da faaliyet gösterdiğini belirten Yeni Müsavat, derneğin faaliyeti boyunca aynı yöntem ve teknikleri kullandığını fakat bu planların devlet ve özel servisler tarafından defalarca deşifre edilerek engellendiğini belirtti.

SAMANTHA POWER'IN ERMENİSTAN ZİYARETİNE DİKKAT!

Modern.az haber ajansı, USAID'ın Azerbaycan'a yönelik kirli eylemlerinin devam ettiğini belirtiyor. Azerbaycan'ın 19 Eylül'de Karabağ'da başlattığı ve bir günde zafere ulaştığı antiterör operasyonunun ardından Ermeniler göç etmeye başlarken USAID kendisini gösterdi ve USAID Başkanı Samantha Power Ermenistan'ı ziyaret etti.

ERMENİ DOSTU, TÜRK DÜŞMANI

Mültecilere 2,5 milyon dolar sağlayacağını duyuran Power'ın adı ise birçok skandalla anılıyor. 2006 yılında çekilen ve sözde Ermeni Soykırımı'nı ele alan filmde Türkleri faşist olarak adlandıran ve soykırımın tanındığı günü ikinci doğum günü ilan edeceğini söyleyen Power, sıkı bir Ermeni yanlısı olarak biliniyor.

ARKASINDAN SOROS ÇIKTI

Yeni Müsavat gazetesi ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) Azerbaycan'a karşı tutumunun esas sebebinin ise Soros Vakfı olduğunu söylüyor. USAID'in üst düzey yöneticilerinin CIA liderliğinde Azerbaycan'da devlet ile halk arasında çatışma ortaya çıkarmayı amaçladığına dikkat çeken Yeni Müsavat, Azerbaycan'ın sabrının yakında taşacağını belirtti.