Moskova özür bekliyor! Rusya'dan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne nota: Kabul edilemez ve provokatif!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, bir Rus gazeteci ve Rus diplomata karşı “kabul edilemez ve provokatif eylemler” yapıldığı gerekçesiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne nota verdi. Açıklamada, "Bu provokasyonun organize edilmesinde Batılı istihbarat teşkilatlarının parmağı olduğuna inanmak için nedenler bulunmaktadır." ifadesi kullanıldı.Rusya Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) "Moskova Büyükelçisi" Kipros Yorgalis'in Bakanlığa çağrıldığını açıkladı.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 23:34 Güncelleme 07 Ekim 2023, 00:08
Moskova özür bekliyor! Rusya’dan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne nota: Kabul edilemez ve provokatif!

İÇİNDEKİLER

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) bir Rus gazetecinin gözaltına alınması ve bir Rus diplomatın yaralanması nedeniyle nota verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, GKRY'nin Moskova Büyükelçisi Kipros Yorgalis'in Bakanlığa çağrıldığı bildirildi.

Açıklamada, GKRY'de "Rossiyskaya Gazeta" muhabiri Alexander Gasyuk'un gözaltına alınması ve Rusya'nın GKRY Büyükelçiliği'nde çalışan bir diplomatın güvenlik güçlerince yaralanması hadiseleri nedeniyle Yorgalis'e Rusya'nın notası iletildi.

MOSKOVA ÖZÜR BEKLİYOR
Yorgalis'e Rus gazetecinin derhal serbest bırakılması ve yaşanan olaya ilişkin resmi özür beklendiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu provokasyonun organize edilmesinde Batılı istihbarat teşkilatlarının parmağı olduğuna inanmak için nedenler bulunmaktadır" ifadesi kullanıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN