Filipinler’de bomba alarmı! 42 havalimanına uyarı geldi: Ticari uçaklarda patlama mı olacak?

Filipinler’de büyük bir bomba ihbarı yapıldı. Turistlerin uğrak noktası olan Cebu, Bicol, Davao ve Palawan’a giden uçaklardan e-posta yoluyla bomba ihbarları geldiği belirtilirken 42 havalimanının ticari uçaklarda meydana gelebilecek patlamalar dolayısıyla alarm durumuna geçtiği belirtildi.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 11:03 Güncelleme 06 Ekim 2023, 11:03
Filipinler’de bomba alarmı! 42 havalimanına uyarı geldi: Ticari uçaklarda patlama mı olacak?

İÇİNDEKİLER

Filipinler büyük bir bomba ihbarı ile sarsıldı. Cebu, Bicol, Davao ve Palawan şehirlerine yapılan uçuşlardan Hava Trafik Hizmetleri'ne e-posta gönderildi ve bomba ihbarı yapıldı. 42 havalimanı ticari uçaklarda meydana gelebilecek patlamalar dolayısıyla alarm durumuna geçti.

4 UÇUŞTAN BOMBA İHBARI

Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi (CAAP), bugün yapılan bomba ihbarları aldıklarına yönelik haberleri doğrularken ticari uçakların bombalanacağına yönelik bilgiyi henüz doğrulamaya çalıştıklarını söyledi. söyledi ve Filipin'deki tüm ticari havalimanlarında "acil geliştirilmiş önlemlerinin" uygulandığını belirtti.

Bomba ihbarlarının özellikle de yabancı turistlerin tercih ettiği Cebu, Bicol, Davao ve Palawan'a giden uçaklardan geldiği belirtildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Filipinler Ulaştırma Bakanı Jaime Bautista, devriyelerin ve K9 birimlerinin Manila Uluslararası Havalimanı'nın tüm terminallerinde konuşlandırıldığını ve kolluk kuvvetlerinin yakın koordinasyon içinde olduğunu söyledi.

Bautista, "Planlanmış uçuşlarda herhangi bir etki beklenmiyor. Herkesin emniyetini ve güvenliğini sağlayacak protokollerin yürürlükte olduğundan emin olmak istiyoruz." dedi.