Suriye ordusu Halep’e Kafernuran köyüne saldırdı: 5 sivil hayatını kaybetti

Suriye ordusu, İran destekli terörist gruplar ile birlikte Halep’in batısında yer alan Kefernuran köyüne saldırı düzenledi. Saldırıda 3’ü kadın olmak üzere aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği, 1 sivilin ise yaralandığı bildirildi.

Giriş Tarihi 05 Ekim 2023, 10:06 Güncelleme 05 Ekim 2023, 10:32
Suriye ordusu Halep’e Kafernuran köyüne saldırdı: 5 sivil hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Suriye ordusu ile İran destekli terörist gruplar Kefernuran köyüne karadan karaya atış yapan silahlarla saldırı düzenledi. Keferhalep köyünde konuşlanan Suriye ordusu ve terörist gruplarının saldırısında 5 sivil hayatını kaybetti.

5 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Sivil savunma kaynakları 3'ü kadın olmak üzere aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiğini 1 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

2017'de Astana Zirvesi'nde Türkiye, Rusya ve İran; Suriye'de Esad rejiminin kontrolünde olmayan 4 bölgede "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturma kararı aldı.

Esad yönetimi, Rusya ve İran'ın desteklediği terör grupları söz konusu 4 bölgeden 3'ünü ele geçirerek İdlib'e doğru yöneldi.

Ateşkesi güçlendirmek isteyen Türkiye Eylül 2018'de Rusya ile ek mutabakata varsa da Mayıs 2019'da saldırılar şiddetlenirken iki ülke 5 Mart 2020'de yeni bir mutabakata vardı. Bu anlaşmanın ardından ateşkes büyük ölçüde korunuyor. Bölgeye yönelik şiddetli saldırıların ardından yaklaşık 2 milyon sivil 2017-2020 yılları arasında Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.