Karabağ’daki sözde Ermeni devletinin lideri Arayik Haruyunyan’ın gözaltına alındığı görüntüler ortaya çıktı! Gence’ye saldırı emri vermişti: Paketlenip Bakü’ye getirildi

Karabağ’daki sözde Ermeni yönetiminin eski Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan’ın 3 Ekim’de Azerbaycan’ın Hankendi şehrinde yakalanarak Bakü’ye getirildikten sonra gözaltına alındığı anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 05 Ekim 2023, 12:41 Güncelleme 05 Ekim 2023, 12:46
Karabağ’daki sözde Ermeni devletinin lideri Arayik Haruyunyan’ın gözaltına alındığı görüntüler ortaya çıktı! Gence’ye saldırı emri vermişti: Paketlenip Bakü’ye getirildi

İÇİNDEKİLER

Karabağ'daki sözde Ermeni yönetiminin eski cumhurbaşkanlarından Arayik Harutyunyan'ın Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi tarafından 3 Ekim'de Hankendi'de yakalanıp Bakü'ye getirildikten sonra gözaltına alındığı anlara dair görüntüler ortaya çıktı.

SİCİLİ KABARIK

Azerbaycan basını, Arayik Harutyunyan'ın Azerbaycan Cumhuriyeti mevzuatında öngörülmeyen silahlı birimlerin oluşturulması ve faaliyetlerinin organize edilmesi, suç örgütü olması halinde bu birimlerin silahlarla, bunların komple parçalarıyla, mühimmatla donatılmasından, patlayıcı, askeri teçhizat ve bunların kullanımına ilişkin eğitim düzenlenmesinin yanı sıra bunların Azerbaycan'a kaçakçılık ve terörün finansmanı yoluyla getirilmesi suçlarından yargılanacağını bildirdi.

GENCE SALDIRISININ EMRİNİ O VERMİŞTİ

Ayrılıkçı Ermenilerin 2020-2023 yılları arasında sözde liderliğini yapan Harutyunyan, İkinci Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan'ın Gence şehrine düzenlenen ve çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği saldırının emrini kendisinin verdiğini ilan etmişti.

HARUTYUNYAN PAKETLENİP BAKÜ'YE GETİRİLDİ

Hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen Harutyunyan için uluslararası arama kararı da çıkarılmıştı.

Azerbaycan, Karabağ'da bir günde zafere ulaştığı antiterör operasyonunun ardından Ermenilerin sözde Karabağ devletinin liderlerini birer birer yakalayarak gözaltına alıyor. Sözde devletin cumhurbaşkanlarından Arkadi Gukaysan ve Bako Saakyan ile parlamento başkanı Davit İşhanyan da Azerbaycan tarafından gözaltına alındı.