Almanya’dan Ukrayna’ya silah tedarikine tepki: Binlerce protestocu Berlin’in NATO’dan çıkmasını istiyor

Ukrayna’ya silah tedariki ABD’nin ardından Almanya’yı da karıştırdı. Ukrayna’ya silah ve mühimmat desteğinin durdurulmasını isteyen binlerce kişi Münih’te eylem düzenledi. Silah tedarikinin derhal durdurulmasını isteyen protestocular, Almanya’nın NATO’dan derhal çıkmasını talep etti.

Giriş Tarihi 05 Ekim 2023, 09:48 Güncelleme 05 Ekim 2023, 09:58
Almanya’dan Ukrayna’ya silah tedarikine tepki: Binlerce protestocu Berlin’in NATO’dan çıkmasını istiyor

İÇİNDEKİLER

Ukrayna Savaşı'nda 20. ay geride bırakılırken Ukrayna'ya silah ve mühimmat sağlayan ülkelerde tedarikin devam etmemesi yönünde sesler yükseliyor. ABD'de Ukrayna'ya sağlanması planlanan fonun Parlamento'daki Cumhuriyetçiler arasında yol açtığı ve hükümetin kapanmasına kadar varan krizin ardından Almanya'da da Ukrayna'ya destek verilmemesi için protestolar düzenlendi.

BİNLERCE KİŞİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Almanya'nın Münih ve Düsseldorf'ta şehirlerinde binlerce kişi sokaklara döküldü ve Ukrayna'ya silah tedarikinin durdurulması ve Rusya ile Ukrayna'nın derhal ateşkes yapması için çağrı yaptı.

"NATO'DAN DERHAL AYRILIN"

Doğu ve Batı Almanya'nın yeniden birleştiği Ulusal Birlik Günü olan 3 Ekim'de Münih'te toplanan protestocular, şehir merkezinden Marienplatz'a kadar yürüdü. Aralarında politikacı Jurgen Todenhofer ve yazar Markus Krall'ın da bulunduğu grup, Ukrayna'ya daha fazla silah teslimatı yapılmasını protesto ederken Almanya'ın NATO'dan ayrılmasını talep etti. 2 Ekim'de Bremen'de toplanan protestocular da NATO karşıtı protesto düzenledi.