Ukrayna Savaşı’nda flaş gelişme! Rusya duyurdu: Kiev’den Kırım’a çıkarma girişimi

Rusya, Ukrayna birliklerinin dün gece Kırım’a çıkarma girişiminde bulunduğunu bildirdi. Rus haber ajanslarına göre Ukrayna’nın uçaksavar füzesi ve insansız hava araçlarının desteği ile düzenlediği girişim Rus güçleri tarafından engellendi.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2023, 11:32 Güncelleme 04 Ekim 2023, 11:32
Ukrayna Savaşı’nda flaş gelişme! Rusya duyurdu: Kiev’den Kırım’a çıkarma girişimi

İÇİNDEKİLER

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya ait birliklerin uçaksavar füzesi ve insansız hava araçlarının desteği ile dün gece Kırım yarımadasına çıkarma girişiminde bulunduğunu bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Ukrayna'ya ait Neptün uçaksavar füzesinin imha edildiği bildirildi. Rus haber ajanslarına göre dün akşam yerel saatle 20.30 sularında yarımadada hava saldırısı alarmı verildi ve Kiev'e ait uçaksavar füzesi vuruldu.

UKRAYNA'DAN KIRIM ÇIKARMASI

Karadeniz'in kuzeybatısında Tarhankut burnu yönünde ilerleyen Ukrayna silahlı kuvvetleri çıkarma birliğinin Kırım topraklarına girmeye çalıştığı, Rusya'ya ait kuvvetlerin ise Kiev'in girişimini engellediği belirtildi.

Sivastopol Valisi Mikhail Razvovhaev ise Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının imha edildiğini bildirdi. İHA'nın parçalarının bir binanın çatısına düştüğü belirtildi. Öte yandan Belgorod, Bryansk ve Kursk bölgelerinde Ukrayna'ya ait 31 uçak tipi İHA'nın imha edildiği bildirildi.