'Zafer'baycan! Ermeniler, 30 yıldır işgal ettikleri toprakları böyle terk etti

Ermeniler’in 30 yıldır işgali altında olan Karabağ, son antiterör operasyonuyla tamamen temizlendi. Ermenistan’a 100 bin kişi geçti. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'ın bağımsızlığa kavuşmasında Türkiye'nin katkısını hiç unutmayacaklarını söyledi. Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2023 Güncelleme 01 Ekim 2023, 06:59
’Zafer’baycan!  Ermeniler, 30 yıldır işgal ettikleri toprakları böyle terk etti

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan, 30 yıllık işgalin ardından kavuştuğu Karabağ için, bir süre önce bir kez daha atağa geçti. Ermenilerin provokasyonları nedeniyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla antiterör operasyonu gerçekleştirdi. Özel harekat ekipleri, bölgedeki terörist Ermenileri temizledi. 24 saat süren operasyonun sonrasında Ermenistan'ın geri adımıyla ateşkes ilan edildi.


İşte o andan itibaren Ermeniler, artık tamamen özgür olan Karabağ'ı akın akın terk etti. Azerbaycan ordusu da Karabağ'a Türk bayraklarıyla girdi! Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın sözcüsü Nazeli Bağdasaryan, bölgeden ayrılanlara ilişkin son verileri bildirdi.



Kısa sürede 100 binden fazla kişinin tahliye edildiği ve Ermenistan'a girdiğini kaydetti. Geride az sayıda kişinin kaldığı öğrenildi. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, "Gelişmeler, Karabağ'da hiç Ermeni kalmayacağını gösteriyor" dedi.



Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'ın bağımsızlığa kavuşmasında Türkiye'nin katkısını hiç unutmayacaklarını söyledi. Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN