Daniel’den sonra Elias kabusu! Yunanistan fırtınalarla sarsılıyor: Hasarın bedeli 2 milyon euro

Yunanistan Daniel Fırtınası’nın ardından Elias Fırtınası ile sarsıldı. Çarşamba günü etkisini artıran fırtınanın ardından yüzlerce yardım çağrısı alındığı bildirilirken eylül ayının başında etkili olan ve 17 kişinin ölümüne yol açan Daniel Fırtınası ile birlikte Yunanistan’daki toplam hasarın 3 milyon avroyu geçtiği bildirildi.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2023, 09:16 Güncelleme 28 Eylül 2023, 09:16
Daniel’den sonra Elias kabusu! Yunanistan fırtınalarla sarsılıyor: Hasarın bedeli 2 milyon euro

İÇİNDEKİLER

Yunanistan, üç hafta önce etkili olan ve 17 kişinin ölümüne yol açan Daniel Fırtınası'nın ardından bu kez de Elias Fırtınası ile sarsılıyor. Elias Fırtınası çarşamba günü etkisini sürdürürken birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı, elektrik kesintileri meydana geldi.

Yunan ulusal haber ajansı AMNA'nın haberine göre çarşamba günü öğleden sonra liman kenti Volos'ta şiddetli yağış sonrası oluşan sel nedeniyle vatandaşların evden ayrılmamaları istendi.

YÜZLERCE YARDIM ÇAĞRISI ALINDI

Larissa, Karditsa ve Lamia şehirlerine yakın olan üç köyün sakinleri nehir sularının taşma riskine karşı uyarıldı. Salı gününden çarşambaya kadar etkili olan fırtınanın ardından ülkenin birçok noktasından yüzlerce yardım çağrısı alındı.

2 MİLYON AVROLUK HASAR

Yunanistan'da eylül ayı başından beri etkili olan fırtınaların 2 milyar avrodan fazla hasara yol açtığı belirtiliyor.

Meteoroloji uzmanları olumsuz hava şartlarının perşembe günü azalacağını belirtiyor.