Özbekistan'da büyük patlama! Çok sayıda bina hasar gördü: Uçak kazası mı yıldırım mı?

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te havalimanı yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamaya uçak kazasının sebep olduğu iddia edilirken yetkililer beklenen açıklamayı yaptı. Bir kişinin hayatını kaybettiği patlamada çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2023, 04:10 Güncelleme 28 Eylül 2023, 10:16
Özbekistan’da büyük patlama! Çok sayıda bina hasar gördü: Uçak kazası mı yıldırım mı?

İÇİNDEKİLER

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'in Sergeli ilçesinde, yerel saatle 02.43'de büyük bir patlama meydana geldi. Gümrük depolarının bulunduğu bölümde meydana gelen patlamada çevredeki binalarda büyük hasar meydana gelirken patlamada 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yetkililer depolardan birinde kuvvetli yıldırım nedeniyle yangın çıktığı yönünde bir ihbar aldıklarını bildirdi. Saat 05.02 itibarıyla yangın alanının daraltıldığı belirtildi. Sosyal medyada patlamanın uçak kazasından kaynaklandığına yönelik haberler yer alırken Özbek yetkililer ise bu bilgiyi yalanladı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Özbekistan sağlık bakanlığı, patlamada yaralananların hastaneye götürüldüğünü, şu ana kadar ciddi bir yaralanma vakası olmadığını, yaralılara olay yerinde acil müdahalenin de yapıldığını bildirdi. Öte yandan patlamada 1 kişinin öldüğü bilgisi paylaşıldı.

Patlamanın başkent Taşkent'teki İslam Kerimov Uluslararası Havalimanı'nın işleyişini etkilemediği, uçuşların normal seyrinde devam edeceğini bildirildi.

Taşkent belediye yönetimi ise durumun kontrol altında olduğunu bildirirken Belediye Başkanı Şevket Umrzakov, patlamada hasar gören evlerin sahiplerinin maddi hasarlarının 2-3 gün içinde karşılanacağını belirtti.

Taşkent Metrosu ise patlama bölgesine yakın olan "Kurvimov" istasyonunun hafif hasar aldığını fakat bu durumun ulaşımda aksamaya yol açmadığını bildirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN